Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> A inceput productia Sandero in Maroc
A inceput productia Sandero in Maroc
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 09 Octombrie 2013 10:03

Dacia Sandero in Tanger MarocDacia Sandero va fi produs din acest moment in localitatea Tanger din Maroc. Pentru a acomoda productia acestui model s-a adaugat o linie de asamblare in valoare de 400 de milioane de euro. Sandero este al 3-lea automobil produs in Tanger.

 

Conform reprezentantilor Renault, anul aceasta la uzina din Maroc vor fi produse 100.000 de autoturisme. Cele 3 modele produse la aceasta uzina vor fi Lodgy, Dokker si Sandero. Tinta de anul aceasta este de 2 ori mai sus ca anul trecut iar anul viitor tinta de productie va fi de 200.000 unitati.

In urma investitiei recente, capacitatea de productie a uzinei de la Tanger a crescut  la 340.000 unitati pe an. De asemenea, odata cu cresterea capacitatii de productie s-au creat si locuri de munca. Pana la finalul acestui an uzina va avea aproximativ 5.000 de angajati.

Renault a luat decizia de a mari productia la Tanger si de a muta productia modelului Sandero din Romania pe fondul investitiilor de peste 1 miliard de dolari. Din aceasta investitie guvenul marocan a suportat 47.6%.

Uzina de la Mioveni asigura pana acum productia umatoarelor modele: Dacia Logan, Logan MCV, Duster, Sandero si Sandero Stepway. Fabrica de la Mioveni acomodeaza aproximativ 8.400 de salariati din care 40% femei. Zilnic la aceasta uzina sunt construite 1.390 de vehicule.
Din procutia zilnica de autovehicule Dacia Duster detine un procent de 45%.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.