Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Romania pe primul loc in lume.
Romania pe primul loc in lume.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 02 Aprilie 2014 13:50

uzina-dacia-mioveni-automobile-daciaIn anul 2013, Romania s-a situat pe primul loc in lume in functie de avansul productiei auto conform informatiilor Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile (OICA) cu o crestere a productiei de 22%.

 

Anul trecut productia de autovehicule din Romania a crescut cu 22% la 411.000 de masini. Romania a depasit astfel mari tari producatoroare de autovehicule cum ar fi Austria (20%) sau China (15%).

"Strategia de produs a Dacia a facut din Romania o arma letala in ceea ce priveste cresterea. Pe termen lung trebuie sa fim realisti. Acum atentia cade asupra Ford si productiei de la Craiova. La Dacia nu mai avem unde sa crestem deoarece suntem la capacitate maxima. La Ford, daca productia va urca mai aproape de capacitatea uzinei, mai putem castiga un loc. Pe de alta parte, nimeni in industria auto nu sta pe loc si putem vedea noi schimbari in ceea ce priveste productia in Italia" a afirmat Constantin Stroe, presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile de Romania (ACAROM).

Ultima data cand Romania s-a clasat printre primele 3 tari din lume in functie de cresterea productiei auto a avut locin 2005. Aceasta a avut loc in primul an intreg in care la uzina de la Mioveni a fost produs modelul Dacia Logan.

Productia locala a crescut in acea perioada cu 59% fata de anul precedent. Cresterea romaniei a fost a doua cea mai mare dupa cea a Finlandei de 105%.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.