Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Volkswagen pierde cursa pentru cel mai mare producator auto
Volkswagen pierde cursa pentru cel mai mare producator auto
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 28 Octombrie 2015 13:37

Volksagen pierde titlul de cel mai mare producator autoTitlul de “Cel mai mare producator auto din lume” nu va mai ajunge in mainile producatorului german Volkswagen ci in cele ale constructorului japonez Toyota Motor Corp dupa primele 9 luni ale acestui an, pe fondul scandalului cu care se confrunta Volkswagen.

 

Toyota Motor Corp a anuntat luni, in data de 26 Octombrie ca in perioada Ianuarie – Septembrie 2015 a vandut aproape 7.5 milioane de vehicule. Aceasta cifra include atat autoturismele cu marca Toyota cat si celelalte marci detinute de firma japoneza ce include Lexus, Daihatsu si camioanele Hino.

Volkswagen a vandut in perioada aceasta 7.43 milioane de vehicule. Aceasta situatie s-a dezvoltat dupa ce la jumatatea acestui an producatorul german devansa Toyota cu 5.4 miliaone de unitati fata de 5.02, conform informatiilor AFP.

Cu toate ca Toyota a devansat Volkswagen la vanzari, ambele companii au suferit o scadere de 1.5% a livrarilor in primele 9 luni ale acestui an fata de aceasi perioad a anului trecut. In cazul marii japoneze aceasta poate fi explicata printr-o scadere de 7.8% a vanzarilor in Japonia. In cazul marcii germane este evident, scandalul curent cu care se confrunta compania, care este de asemenea si cel mai mare scandal din intreaga istorie a companiei.

Volkswagen a afirmat ca a echipat in total 11 milioane de vehicule cu soft-ul care falsifica rezultatele testelor antipoluare. Toate aceste vehicule au fost vandute in intreaga lume.

In urma acestui scandal, Directorul General Martin Winterkorn si-a dat demisia. Acesta isi propuse in urma cu cativa ani sa devanseze Toyota si General Motors Co. in cursa pentru cel mai mare producator auto din lume.

Construtorul japonez de autovehicule a devenit cel mai mare producator auto din lume in anul 2008 cand a luat locul companiei america General Motors care detinuse pana in acel moment titlul timp de 70 de ani.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.