Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> 2014, Un an bun pentru piata auto europeana
2014, Un an bun pentru piata auto europeana
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 21 Octombrie 2013 09:23

Piata auto 2014Conform unor cercetari efectuate de un grup afiliat cu Hyundai Motor Grup numarul vanzarilor de autovehicule noi va creste incepand cu anul 2014. Astfel pentru prima data in ultimii 7 ani se va vedea o crestere chiar si daca aceasta va fi mica din cauza somajului ridicat si a altor factori.


Numeric cresterea de anul viitor a pietei auto in Europa va fi de 2.5% la 13.87 milioane de unitati conform unui studiu de la Korea Automotive Research Institute.

Cat despre anul acesta, pana la sfarsitul anului s-ar putea sa vedem un declin al pietei auto din Europa de 3.8%, adica pana la 13.53 milioane de unitati.  Daca pe anul viitor este speculata o revenire a pietei europene cea din Statele Unite ale Americii ar putea fi mai lenta din cauza unor cresteri a dobanzilor bancare.

Cu toate acestea anul viitor va creste piata auto in SUA cu 3.2% la 16.1 milioane de autovehicule. Unul din motivele pentru aceasta crestere este cererea masiva din China. Aceasta cerere va avea impact pe plan mondial si va creste piata auto mondiala de la 3% la 4%.

In primele 9 luni ale acestui an piata auto din Europa a scazut cu 3.9% la 9 milioane de autoturisme noi. Luna septembrie a fost una dintre cele mai bune cand piata a crescut cu 5.4% conform informatiilor de la Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.