Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Chinezii intra pe piata europeana.
Chinezii intra pe piata europeana.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 23 August 2011 09:51

Chienzii isi fac aparitia in Europa.De cativa ani, chinezii isi fac prezenta din ce in ce mai simtita pe piata europeana prin aparitia constructorilor chinezi Beijing Automotive Industry Holding (BAIC) si Dongfeng la saloanele auto. Aceste doua mari companii chineze au inceput sa recruteze ingineri din Germania  pentru a-si extinde activitatile.


    Reactia  firmelor europene in legatura cu ascensiunea chinezilor pe piata auto din europa este una de precautie, seful Fiat si Chrisler, Sergio Moarchionne chiar declarand recent ca : “Nu ne permitem sa fim nepregatiti pentru ascensiunea chinezilor si sa ne consideram invincibili. Trebuie sa devenim mult mai competitivi”.

    Conform unui studiu realizat in Germania in legatura cu piata auto europeana si interventia chinezilor, 25% din populatie ar cumpara o masina fabricata in china in timp ce 40% din proprietarii de autovehicule le-ar schimba pentru una chinezeasca.

    Iulia Cornigeanu, senior reseach consultant de la GfK Romania a afirmat astfel despre puterea Chinei de a patrunde pe piata europeana: “China are resursele necesare pentru a deveni un jucator puternic in aproape orice industrie, inclusiv cea auto. Succesul pe piata europeana depinde, printre altele, si de ajustarea strategiei la nevoile si mindframe-ul consumatorului din zona euro, ceea ce inseamna “confruntarea” perceptiei de “ calitate indoielnica” construita in jurul unor produse chinezesti. In acelasi timp, pretul nu este un element neglijabil in decizia de achizitie a unui autovehicul, ceea ce inseamna ca producatorii chinezi au deja o parghie puternica la dispozitie. Printr-o strategie coerenta de brand si comunicare se pot aduce corectii pe indicatorii de imagine care tin de calitate“.

    Totodata, piata auto a chinei devine una dintre cele mai proeminente piete de desfacere din industia auto mondiala, astfel din ce in ce mai multi producatori isi indreapta atentia catre China pentru investitii majore.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.