Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Cota de piata Dacia in Uniunea Europeana scade.
Cota de piata Dacia in Uniunea Europeana scade.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 17 Noiembrie 2011 12:20

Dacia scadere pe piata auto din UE>In ultimele 10 luni, numarul inmatricularilor de autoturisme marca Dacia au scazut in Uniunea Europa cu 5.7% si cota de piata a scazut la 1.8%. In aceasta perioada s-au inmatriculat 202.466 unitati Dacia  conform datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile.


    Prezenta marcii romanesti s-a intarit in luna octombrie, dar in total in aceste 10 luni aceasta a fost din ce in ce mai slaba. Cota de piata a marcii autohtone crescuse la 2.2% in octombrie, de la 2.1% in aceasi luna a anului trecut. In prezent, Dacia are cota de piata de 1.9% in Uniunea Europeana.

    In luna octombrie, inmatricularile de automobile noi Dacia a crescut cu 5.5% fata de aceasi luna a anului trecut, la un numar de 22.632 unitati, conform informatiilor ACEA. Perioada in care s-au inregistrat cele mai mari vanzari pentru marca Dacia a fost intre anii 2008-2010 datorita programelor de stimulare a pietei auto si a pretului incredibil de avantajos al modelului Dacia Logan. Marca romaneasca a avut succes nu doar la noi in tara cat si in Germania si Franta care ne-a ajutat sa crestem pe piata internationala.

    In urma aparitiei modelului Logan si implementarii programelor de reinnoire a parcurilor auto, inmatricularile Dacia in UE a crescut de la mai putin de 70.000 unitati in 2007 la peste 250.000 la sfarsitul anului trecut. La sfarsitul acestei perioade Dacia a avut cota de piata de 1.9% in UE.

    In primele 10 luni ale acestui an Romania a inregistrat o scadere de 9.8% in umarul inmatricularilor auto pe piata UE la un numar de 63.723 unitati. Astfel, Romania a ajuns pe locul 17 pe piata auto din Uniunea Europeana.

    La nivelul Europei, Germania a fost singura piata auto care a inregistrat o crestere semnificativa in perioada analizata de 9.8%, urmatoare piata auto in crestere fiind Franta cu 0.4%, restul tarilor inregistrand scaderi de diferite niveluri.

    Marcile de automobile cu cele mai mari vanzari au fost din nou Volkswagen care a inregistrat o crestere de 7.5%, PSA Peugeot Citroen si Renault au suferit scaderi in timp ce GM a avut o evolute stabila iar BMW, cel mai mare producator de automobile a crescut cu 9.5% pe piata auto din Uniunea Europeana.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.