Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Cota de piata Dacia in Uniunea Europeana scade.

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Cota de piata Dacia in Uniunea Europeana scade.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 17 Noiembrie 2011 12:20

Dacia scadere pe piata auto din UE>In ultimele 10 luni, numarul inmatricularilor de autoturisme marca Dacia au scazut in Uniunea Europa cu 5.7% si cota de piata a scazut la 1.8%. In aceasta perioada s-au inmatriculat 202.466 unitati Dacia  conform datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile.


    Prezenta marcii romanesti s-a intarit in luna octombrie, dar in total in aceste 10 luni aceasta a fost din ce in ce mai slaba. Cota de piata a marcii autohtone crescuse la 2.2% in octombrie, de la 2.1% in aceasi luna a anului trecut. In prezent, Dacia are cota de piata de 1.9% in Uniunea Europeana.

    In luna octombrie, inmatricularile de automobile noi Dacia a crescut cu 5.5% fata de aceasi luna a anului trecut, la un numar de 22.632 unitati, conform informatiilor ACEA. Perioada in care s-au inregistrat cele mai mari vanzari pentru marca Dacia a fost intre anii 2008-2010 datorita programelor de stimulare a pietei auto si a pretului incredibil de avantajos al modelului Dacia Logan. Marca romaneasca a avut succes nu doar la noi in tara cat si in Germania si Franta care ne-a ajutat sa crestem pe piata internationala.

    In urma aparitiei modelului Logan si implementarii programelor de reinnoire a parcurilor auto, inmatricularile Dacia in UE a crescut de la mai putin de 70.000 unitati in 2007 la peste 250.000 la sfarsitul anului trecut. La sfarsitul acestei perioade Dacia a avut cota de piata de 1.9% in UE.

    In primele 10 luni ale acestui an Romania a inregistrat o scadere de 9.8% in umarul inmatricularilor auto pe piata UE la un numar de 63.723 unitati. Astfel, Romania a ajuns pe locul 17 pe piata auto din Uniunea Europeana.

    La nivelul Europei, Germania a fost singura piata auto care a inregistrat o crestere semnificativa in perioada analizata de 9.8%, urmatoare piata auto in crestere fiind Franta cu 0.4%, restul tarilor inregistrand scaderi de diferite niveluri.

    Marcile de automobile cu cele mai mari vanzari au fost din nou Volkswagen care a inregistrat o crestere de 7.5%, PSA Peugeot Citroen si Renault au suferit scaderi in timp ce GM a avut o evolute stabila iar BMW, cel mai mare producator de automobile a crescut cu 9.5% pe piata auto din Uniunea Europeana.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.