Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Cresc vanzarile automobilelor second hand.
Cresc vanzarile automobilelor second hand.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 11 Noiembrie 2011 11:35

Piata auto a masinilor second hand.Una din cele mai mari companii din domeniul vanzarilor automobilelor rulate, AAA New Kopel, firma ce face parte din New Kopel Group va avea parte la finalul acestui an de o crestere semnificativa a vanzarilor si de un echilibru intre vanzarile de automobile noi si rulate.


    Distribuitorul AAA New Kopel a vandut pana in prezent 1.090 automobile second hand pe piata auto din Romania si se asteapta sa incheie anul cu 1.200 unitati vandute, adica cu o crestere de 34% de la cele 800 unitati de la sfarsitul anului trecut.

    Eugen Maciuca, reprezentantul AAA New Kopel a declarat astfel: “Piata s-a contractat anul acesta comparativ cu 2010. Daca anul trecut masinile rulate au reprezentat doua treimi din piata, anul acesta vom ajunge la un echilibru. Din pacate inca suntem o piata imatura, iar segmentul de vanzari profi este insignifiant. Sunt trei jucatori mari pe piata, AAA New Kopel, Tiriac Autorulate si Veltauto, care impreuna nu vand peste 5.000 de masini”.   

    Conform declaratiilor reprezentantilor AAA New Kopel, romanii cauta in continuare autoturisme diesel cu un pret mediu de 6.000 euro iar cele mai cautate masini provin din clasele A, B sau C. Eugen Maciuca a afirmat astfel: “Romanii cauta marcile Dacia, Skoda, VW si Toyota. Am inceput sa avem cerere pe SUV, am vandut cateva Subaru Forester. Am exportat 100 de masini in Germania si Elvetia, care aveau sub 30.000 km. Pe aceste piete autoturismele sunt mai scumpe cu 10% fata de Romania”.

    AAA New Kopel are in prezent pe stoc 200 de masini din cate 180 fac parte din flota Sixt iar 20 sutn achizitionate din alte surse. Conform declaratiilor acestora, cel putin un procent de 40% din vanzari spera sa fie de la persoane fizice. Aceasta companie comercializeaza autovehicule folosite si preluate de la clientii diviziei de leasing operational – Sixt New Kopel, care face parte din aceasi companie mama dar si automobile de la divizia Sixt Rent a Car.

    In 2010, New Kopel a incheiat anul cu o cifra de afaceri de 25 milioane de euro, in crestere cu 78% fata de anul precedent. Estimarile pentru anul acesta depasesc cota de 30 milioane de euro.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.