Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Criza continua pe piata auto europeana
Criza continua pe piata auto europeana
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 09 Noiembrie 2010 10:13
criza pe piata autoCriza economica care afecteaza principalele piete auto din lume continua si in Europa, unde inregistrarile de masini noi au marcat o noua scadere si in luna septembrie, in raport cu perioada similara a anului trecut. Daca in perioada ianuarie-septembrie declinul inregistrat a fost de doar 4,3% in raport cu perioada ianuarie-septembrie a anului 2009, in luna septembrie a acestui an s-a inregistrat o scadere de aproximativ 9,6% potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Auto Europeni.

In luna septembrie, toate pietele auto au inregistrat scaderi majore. Astfel, numarul de masini noi vandute a scazut cu peste 8% in Franta, aproape 9% in Marea Britanie si cu valori de 17,8% respectiv 18,9% in Germania si Italia. Cea mai mare scadere s-a inregistrat insa pe piata auto spaniola, unde numarul total de masini vandute a scazut cu peste 27%. Pe de alta parte Germania, ramane numarul unu pe pietele europene, chiar daca in acest an a inregistrat scaderi majore. Anul 2009 insa, cel la care ne raportam, a insemnat pentru piata germana un boom fara precedent, in mare parte datorita programului Rabla desfasurat in aceasta tara. Si in Romania numarul inmatricularilor de masini noi a scazut cu 29,7%, in luna septembrie fiind cumparate/vandute 62.348 autovehicule comparativ cu 88.641 cate s-au inregistrat in perioada similara a anului trecut.

Astfel, numarul de automobile noi intrate in circulatie pe teritoriul UE in perioada lunii septembrie s-a ridicat la 1,227 milioane de masini (1,358 milioane in luna similara a anului trecut). In acelasi timp, numarul total de autovehicule noi inmatriculate in primele trei trimestre a fost de 10.251.140 masini (fata de 10.706.163 unitati in aceeasi perioada a anului trecut). 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.