Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Declinul pietei auto second-hand.
Declinul pietei auto second-hand.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 20 Aprilie 2011 13:42

Piata automobilelor second handIn urma perioadei de glorie a automobilelor second-hand, timp in care erau aproape singurele masini comercializate, a urmat declinul pietei auto second hand. In urma scaderii pietei si preturile au inceput sa scada.

    Numarul inregistarilor de automobile second hand in Romania a atins numarul de 31.439 in primul trimestru al acestui an, cu 4.000 mai putine decat aceasi perioada a anului trecut. Acest numar este de trei ori mai mic fata de numarul de automobile second hand inregistrate in 2009.

 

    Motivele pentru acest declin ne sunt cunoscute deja: taxa pe poluare, cresterea combustibililor si nu in ultimul rand, scaderea veniturilor. Desi in anul 2010, declinul pietei de automobile second hand era acompaniat de cel al automobilelor noi, acesta nu este cazul in 2011. In timp ce automobilele second hand se vand din ce in ce mai greu, automobilele noi au inceput sa ia avant. Acest lucru este datorat taxei de poluare. In legatura cu preferintele cumparatorilor cand e vorba de masini second hand, acestia prefera autombilele germane.

    Dealerilor de automobile second hand le este din ce in ce mai greu sa comercializeze automobile, relatand ca este din ce in ce mai putin rentabil acest lucru fiindca acestea nu pot fi inmatriculate in Romania.

    In acest moment este foarte greu de estimat cum va evolua pe viitor piata automobilelor second hand, in special ca in curand s-ar putea sa fie modificata din nou taxa de poluare.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.