Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Europenii nu mai prefera Dacia.
Europenii nu mai prefera Dacia.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 15 Iulie 2011 10:54

Dacia pierde teren in EuropaLuna iunie a acestui a adus o scadere de 21.6% in numarul inmatricularilor automobilelor Dacia in Europa. Primele sase luni au inregistrat o scadere de 7%, aceasta confirmand ca marca autohtona incepe sa pierde cota de piata, conform informatiilor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile.


    Informatiile ACEA arata ca Dacia pierde teren pe piata auto din Europa, lucru confirmat prin numarul de automobile inmatriculate in luna iunie de 22.531, adica cu 21.6%  (6.200 unitati) mai putin decat aceasi perioada a anului trecut.

    Cota de piata a marcii Dacia a scazut de la 1.9% la 1.8% in primele sase luni ale acestui an. Intreg grupul Renault a inregistrat o scadere de 20.9% in aceasta perioada. Primele sase luni au adus o scadere de 73.845 de unitati inmatriculate pentru Renault, comparativ aceleasi perioad   a anului trecut.

    Marca cu cea mai mare cota de piata in Europa ramane Volkswagen, cu 22.7%, urmat de PSA Peugeot-Citroen si Renault. Numarul vanzarilor automobilelor marca Volkswagen a crescut cu 5.7% in timp ce PSA si Renault au inregistrat scaderi de 7.1% respectiv 10.8%.
   


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.