Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Piata auto a crescut in luna octombrie
Piata auto a crescut in luna octombrie
Scris de Gabriel C   
Miercuri, 24 Noiembrie 2010 12:06
piata-auto-oct10Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), vanzarile de vehicule au scazut semnificativ in primele zece luni ale aunlui, cu peste 22% fata de valorile inregistrate in perioada similara a anului trecut. In luna octombrie s-a inregistrat insa o revigorare a vanzarilor, acestea crescand cu 6,4% fata de luna octombrie a anului trecut.

Astfel, in primele 10 luni ale anului s-au vandut in Romania 98.980 de vehicule din care 11.781 doar in luna octombrie

In ceea ce priveste piata autoturismelor, s-a inregistrat un declin al vanzarilor de 21% la in primele zece luni ale anului, vanzarile ridicandu-se la 88.582 de unitati. Ai pe acest segment piata a crescut cu 6,3%, la un numar de 10.430 de masini noi vandute. Vanzarile de vehicule comerciale au crescut in schimb cu 8,5% in luna octombrie la 1246 unitati caderea per ansamblu a pietei pe primele zece luni fiind insa mult mai mare, cu 28% (9.739 unitati) fata de perioada similara a anului trecut.

Totodata, Constatin Stroe, presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile si Romania a anuntat ca in anul 2010, potrivit estimarilor, industria auto va reprezenta 10% din PIB, cu 4 procente mai mult decat in anul precedent. Suma se ridica la 8,1 miliarde de euro, din care 2,6 miliarde de euro reprezinta doar productia de automobile si 5,5 miliarde sectorul de productie al componentelor auto.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.