Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Piata auto din Romania coboara 3 nivele si ajunge pe locul 17 in UE
Piata auto din Romania coboara 3 nivele si ajunge pe locul 17 in UE
Scris de Gabriel C   
Miercuri, 17 Noiembrie 2010 07:49
piata-autoIn primele 10 luni ale acestui an, piata auto din Romania si-a continuat declinul. Desi a inceput anul pe locul 14 in cadrul pietelor de profil din Europa, in ultimele luni s-a inregistrat o scadere de 3 locuri, incheind luna octombrie pe locul 17.

Datele au fost furnizate de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Astfel, numarul de inmatriculari de masini noi din Romania a inregistrat o scadere abrupta ce o plaseaza pe locul 5 in topul scaderilor in procente de pe pietele auto din cele 25 de state membre ale Uniunii Europene (pietele auto din Malta si Cipru nu au fost luate in considerare). In cifre exacte, cu 70.629 de unitati, vanzarile/inmatricularile de masini noi pe piata auto romaneasca au scazut in perioada ianuarie-octombrie cu 26,6% raportat la perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, piata auto europeana luata ca un intreg, a inregistrat o scadere de doar 5,5%, in perioada ultimelor 10 luni fiind inmatriculate 11.279 de milioane de masini pe teritoriul UE25. In comparatie, anul trecut au fost inmatriculate in Romania in perioada ianuarie-octombrie un numar de 115.979 masini noi, iar in 2008 suma totala a vanzarilor de autovehicule noi se ridica la 285.489 de unitati in aceeasi perioada de 10 luni. Pietele auto care au depasit-o pe cea romaneasca in ultimii 2 ani de la inceperea crizei sunt: Irlanda, Finlanda, Danemarca, Cehia, Portugalia, Grecia si Suedia.

Cu toate acestea, asistam la o oarecare revenire pe plus a pietei, luna octombrie inseamnand pentru piata auto din Romania un castig de 9,4% fata de luna similara a anului trecut.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.