Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Piata auto din Romania poate fi salvata doar de crestere economica.
Piata auto din Romania poate fi salvata doar de crestere economica.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 06 Decembrie 2011 12:45

Piata auto 2012Vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Brent Valmar este de parere ca singura sansa ca piata auto din Romania sa isi revina este cu ajutorul unei cresteri economice, aceasta dupa ce piata s-a contractat cu 25% fata de anul 2010.


Piata auto din 2012:

    Piata auto din Romania a scazut de la 100.000 automobile la 80.000 din anul 2010 si pana in prezent. APIA a previzionat ca desi anul acesta piata auto a Romaniei nu va atinge cota de 80.000 unitati, pe sfarsitul anului viitor aceasta va totaliza din nou 100.000 unitati.

    Datele oficiale afirma ca anul viitor vom avea parte de o crestere economica intre 1.5 si 2.3%, fiind un imbold necesar pentru ca piata auto autohtona sa isi revina. Una dintre marile probleme intampinate de romani in prezent este puterea slaba de cumparare si gradul de indatorare al companiilor. Daca economia nu isi va reveni nu exista nici o masura care sa poata ajuta piata auto.

    Programul de innoire al parcului auto, Programul Rabla a fost singurul factor care a ajutat piata auto din Romania in ultimii ani impreuna cu forma actuala a taxei de poluare. In prezent nu exista nici o informatie despre o viitoare schimbare a formei taxei auto de poluare dar aceasta va fi necesara pe viitor. Unul dintre planuri este de a transforma taxa intr-un impozit anual dar pentru aceasta trebuie implementat un proiect pe termen lung.

    Unul din actiunile care ar putea duce la cresterea pietei auto ar fi aplicarea unor reguli pentru protectia intereselor nationale cum ar fi : blocarea importurilor de masini second hand care sunt folosite in mare parte in Programul rabla.

    Printre afirmatiile vicepresedintelui APIA a fost anuntat si faptul ca programul Rabla nu a avut un impact la fel de mare anul acesta, iar ca acesta a avut ca efect doar ieftinirea masinilor deja ieftine. Pe de alta parte, efectul pozitiv al programului de innoire al parcului auto a fost intocmai retragerea unui numar mare de automobile mai vechi de 10 ani si sprijinirea vanzarii automobilelor noi.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.