Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Piata auto dupa primele 4 luni din 2013
Piata auto dupa primele 4 luni din 2013
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 22 Mai 2013 10:13

PIata auto in 2013In perioada Ianuarie Aprilie 2013 pe piata auto din Romania s-a inregistrat o scadere de 11% in numarul livrarilor totale de autovehicule comparativ cu aceasi perioada a anului precedent conform datelor emise de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile.

Analiza APIA:

    Oficialii APIA au afirmat urmatoarele referitor la situatia analizata: "In interiorul acestei scaderi, remarcam autoturismele, care au un declin al vanzarilor de 11%. Situatia nu este diferita de ceea ce se intampla pe plan european, unde, pe ansamblul UE, remarcam o scadere importanta a inmatricularilor de autoturisme noi (-7,1% comparativ cu aceasi perioada din anul trecut), principalele tari (Franta, Germania si Italia) inregistrand scaderi peste medie, cuprinse intre -8,5% si -12,3%. In Romania, in continuare, vanzarile sunt sustinute de achizitiile realizate de catre persoanele juridice (81% din total in luna aprilie), cele catre persoanele fizice reprezentand doar 19% din total".

    Conform analizei APIA inca continua trendul importului masiv de autovehicule folosite. Fata de anul trecut, anul acesta s-a inregistrat o crestere de 53% in cazul autoturismelor si de 15% in cazul vehiculelor comerciale. In alte cuvinte, pentru fiecare autoturism nou vandut in tara s-au importat 4 rulate.

Productia Auto din Romania:

    In luna Aprilie a avut loc o crestere de 9.3% a productiei nationale de autovehicule fata de aceasi perioada a anului precedent. Aceasta statistica se datoreaza unei cresteri de 42% in volumul de autoturisme produse dar si de scaderea completa a productiei de vehicule comerciale.

    In cele patru luni cele mai mare numere la productie le-au inregistrat modelele: Dacia Duster cu 44.013 unitati, Dacia Sandero cu 37.425 unitati  si Dacia Logan cu 35.463 unitati.

Exportul Auto din Romania:

    In perioada analizata s-a inregistrat o crestere de 22.1% in volumul autovehiculelor exportate. Cel mai bine exportat model in luna Aprilie a fost Dacia Duster cu 11.395 unitati exportate.

Vanzarile Auto din Romania:

    Din Ianuarie pana la sfaristul lunii Aprilie vanzarile auto au scazut cu 10.9% fata de aceasi perioada a anului precedent. Cele mai bine vandute marci in aceasta perioada au fost Dacia, Volkswagen, Skoda, Renault, Ford si Hyundai.

    Pentru aceste 6 marci autoturismele cu motorizare pe motorina au avut cel mai mare succes, reprezentand 70% din totalul vanzarilor.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.