Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Piata auto dupa primele 8 luni.
Piata auto dupa primele 8 luni.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 09 Octombrie 2012 13:40

Piata auto Romania Ianuarie - AugustIn ultimele 8 luni ale anului acesta volumul cifrei auto din comertul de autovehicule si motociclete impreuna cu veniturile din intretinerea si repararea acestora a inregistrat o scadere de 2.5% fata de aceasi perioada a anului precedent.

Piata auto in Ianuarie August 2012:


Cifra de Afaceri din vanzarile de autovehicule si motociclete a scazut in aceasta perioada cu 3% ca serie bruta datorita scaderilor inregistrate in comertul cu autovehicule care a scazut cu 4.6% de asemenea si vanzarile de piese si accesorii de autovehicule care a scazut cu 1.2% pe piata auto din Romania.
Comertul din industria moto a inregistrat cresteri in aceasta perioada. Vanzarile de motociclete, accesorii si piese, reparatii sau intretinere a crescut cu 0.4% ca serie bruta.

Scaderi s-au resimtit de asemenea si in activitatea de servicii de piata prestate populatiei cu 2.1% ca serie bruta astfel: jocuri de noroc si activitati recreative scadere de 5.1%, activitati hoteluri si restaurante scadere de 2.3%. Cu toate acestea s-au inregistrat si cresteri la activitatile agentiilor turistice cu 18.1%, a activitatilor de spalarei, curatare si vopsire a textilelor cu 8.7% si a serviciilor de coafura si infrumusetare cu 4.4%.

Comertul auto-moto in August comparativ cu anul precedent:

Cifra de Afaceri din comertul auto-moto  a scazut in luna August 2012 cu 5.8% ca serie bruta si cu 2.2% ca serie ajustata in functie de numar de zile lucratoare si sezonalitate. In cazul serviciilor de piata prestate populatiei, cifra de afaceri a scazut in luna August fata de aceasi perioada din 2011 cu 0.5 ca serie bruta si cu 1.4% ca serie ajustata.

Comertul auto-moto in August comparativ cu luna precedenta:

Volumul cifrei de afaceri in luna August fata de luna Iulie 2012 din comertul cu motociclete si autovehicule a scazut ca serie bruta cu 1.2% dar a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate cu 0.8%. Cifra de Afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut in August fata de Iulie 2012 cu 2.5% ca serie bruta si a scazut cu 0.8% ca serie ajustata.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.