Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Piata Romaniei a masinilor de lux estimata la 320 milioane de Euro.
Piata Romaniei a masinilor de lux estimata la 320 milioane de Euro.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 29 Martie 2011 10:22
Automobile De LuxPiata auto a automobilelor  de lux care cuprinde autovehicule cum ar fi Mercedes sau BMW a fost estimata la valoare de circa 320 de milioane de euro de compania de consultanta CPP Luxury Industry.

Ponderea automobilelor in obiectele de lux din Romania est ede 70%, sau ocupa o valoare de 320/460 de milioane de euro. Piata de lux din Romania include si produse vestimentare, ceasuri, bijuterii, calatorii, parfumuri sau accesorii de lux.

Automobilele de lux din Romania sunt produse de companiile Maybach, Bugati, Rolls-Royce, Ferrari, Bentley, Aston-martin, Maserati sau Lamborghini. Conform directorului CPP Luxury Industry Management Consultants, Oliver Petcu : “Masinile detin un procent de 70-80% din totalul pietei de lux din Romania. Cele mai mari vanzari le au BMW, Mercedes si Audi".

Cele mai bine vandute automobile de lux din Romania in ultimii patru ani au fost Maserati cu 80 de unitati noi vandute, Ferrari cu 68 si Bentley cu 62 de automobile vandute. Din cauza crizei economice, numarul inmatricularilor de masini luxoase au scazut de la 192 de unitati la 76 (scadere de 60%) in perioada 2009-2010. Conform DPRCIV au fost inregistrate 268 automobile de lux in ultimii patru ani.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.