Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Programul Rabla nu a innoit parcul auto
Programul Rabla nu a innoit parcul auto
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 24 Mai 2013 12:20

Programul rabla nu a intinerit piata autoScopul principal al Programului Rabla a fost la conceptia acestuia innoirea parcului auto. In ciuda acestui fapt parcul auto din Romania a imbatranit semnificativ in perioada de functionare a programului. Totusi, Programul Rabla a avut si efecte benefice pe perioada de functionare.

 

Compania Asisoft a efectuat o analiza asupra parcului auto de la pornirea Programului Rabla. Conform acestora pe parcursul vietii Programului Rabla varsta parcului auto din Romania a crescut de la 4 ani si jumatate la 7 ani in 2012.

    La sfarsitul anului trecut parcul auto romanesc avea in componenta acestuia 5.71 milioane de autovehicule. Pe grupe de varsta acestea se impart astfel:

    Intre 0-2 ani 3%;
    Intre 3 5 ani 12%;
    Intre 5 10 ani 31%;
    Peste 10 ani 54%;

Maria Boghian, manager de dezvoltare al companiei Asisoft care a efectuat analiza a avut urmatoarea parere despre situatia pietei auto: "Ar fi nevoie de o sustinere a intrarii de masini noi in parc. Pentru o intinerire a parcului auto ar trebui ca intrarile de masini noi sa reprezinte anual 20% din parc, ceea ce ar insemna ca vanzarile de masini noi pe piata romaneasca sa se cifreze la 1-1,2 milioane de unitati".

In perioada de glorie a pietei auto a Romaniei numarul total de autovehicule noi inregistrate era de 350.000 de unitati, aceasta fiind in anul 2007. Recent numarul de masini noi inregistrate in tara a scazut semnificativ ajungand la numarul de 87.500 unitati.

Anul acesta in cadrul Programului Rabla vor fi distribuite 20.000 de vouchere. Un voucher va avea valoarea de 1.500 de euro, adica 6.500 de lei. Totalul bugetului cu care a fost finantat anul acesta programul Rabla totalizeaza 30 de milioane de euro .


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.