Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Scaderea numarului inmatricularilor Dacia in Spania.
Scaderea numarului inmatricularilor Dacia in Spania.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 04 Iulie 2011 10:26

Scad inmatricularile Dacia in Spania.Inmatricularile marcii auto Dacia au scazut pe planul pietei auto din Spania cu 39% in primul semestru al acestui an. Dacia a inregistrat un numar de 11.900 inmatriculari in Spania in primele 6 luni ale anului trecut, anul acesta numarul scazand la 7.250.


    Scaderea in numarul de inmatriculari auto al firmei Dacia s-a intamplat in tandem cu scaderea inregistrata in piata auto din Spania, aceasta contractandu-se cu 26.8% in primul semestru al acestui an, conform datelor de la Asociatia Spaniola a Importatorilor Auto.

    Cota de piata Dacia a scazut cu 0.4% fata de primul semestru al anului trecut, Dacia cazand pe locul 18 in topul celor mai bine vandute marci din Spania. Cea mai bine vanduta marca auto de pe piata auto spaniola este Seat, cu 40.000 de automobile vandute, dar totusi in scadere de 27% fata de anul trecut.

    Luna iunie a acestui an a fost insotita de o scadere de 54% in numarul inmatricularilor Dacia din Spania, de la 3.200 unitati la 1.500 si de o scadere a cotei de piata de la 2.6% la 1.8% . Piata auto din Spania a inregistrat o scadere de 31.3% in luna iunie, dupa ce anul trecut a atins cota de 121.650 in aceasi luna.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.