Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Scumpirea carburantilor a afectat piata auto second hand.
Scumpirea carburantilor a afectat piata auto second hand.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 16 Mai 2011 10:56

Carburantii au afectat piata second handDatorita cresterii pretului carburantilor din ultima vreme, piata auto a masinilor second hand a avut de suferit. In luna aprilie a acestui an, pretul mediu cerut pentru un automobil Dacia Logan a crescut cu 250 de euro conform statisticilor Bursei Auto Index.


    Modelele Dacia Logan pe benzina s-au ieftinit luna treucta cu 40 de euro pana la pretul de 4.127 euro iar modelul disesel s-a scumpit cu 11 euro din luna martie, de la 4.455 euro la 4.466 in luna aprilie. Pretul mediu al automobilelor Dacia Logan cu GPL a crescut cu 162 de euro in timp ce celelalte marci comercializate pe piata auto din Romania au crescut pretul pentru automobilele pe benzina cu 28 de euro.

    In alte cazuri, preturile automobilelor pe benzina s-au ieftinit in timp ce modelele diesel au ramas la pret constsant, cum ar fi cazul autombilelor Ford Focus pe benzina care s-au ieftinit cu 450 de euro in ultimele trei luni in timp ce modelul diesel s-a ieftinit cu 36 de euro din luna februarie 2011.

    In general, pretul mediu al unui automobil second hand a crescut cu 170 de euro in ultima luna, atingand cote maxime de 7.577 euro.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.