Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Situatia piestei auto din Romania dupa primele patru luni.
Situatia piestei auto din Romania dupa primele patru luni.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 17 Mai 2011 11:21

Situatia pietei auto din Romania    In primele patru luni ale acestui an, piata auto din Romania a scazut cu 17% in functie de numarul de inmatriculari de autoturisme noi. Piata auto europeana a suferit o scadere cu doar 2.7%, conform Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile.


    Datele Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor corespund cu cele ale ACEA si confirma scaderea pietei auto din Romania cu 17%, la 14.678 unitati in primele patru luni ale acestui an. Luna aprilie a atins numarul de 4.999 autovehicule, adica cu 43,7% mai putine automobile decat in luna aprilie a anului trecut.

    Numarul inmatricularilor de automobile noi in Europa a scazut cu 2.1% , la 4.674 unitati inregistrate in primele patru luni, fata de aceasi perioada a anului trecut, iar in luna aprilie piata auto europeana a inregistrat o scadere de 4.1%, la 1.089 milioane unitati inmatriculte.

    Dacia a obtinut o scadere de 1.2% in numarul inmatricularilor noi in UE in aceasta perioada, scazand pana la numaruld e 84.070 unitati, dar in luna aprilie a inregistrat o crestere de 2.1% in numarul inmatricularilor. Desi cresterea este mica, aceasta este totusi o abatere de la regula ce macina piata auto in ultima vreme.

    Marcile care au inregistrat cele mai mari cresteri in numarul inmatricularilor auto in primele patru luni ale acestui an la nivelul Uniunii Europene sunt Volkswagen, General Motors, BMW si Daimler. Grupurile care au incheiat primele patru luni cu scaderi in numarul inmatriculari sunt PSA, Renault, Ford, Fiat si Toyota.
   
   


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.