Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Vanzari auto reduse cu 23% in ianuarie.
Vanzari auto reduse cu 23% in ianuarie.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 16 Februarie 2012 11:16

Piata auto Romania 2012Numarul vanzarilor de autoturisme si vehicule comerciale a scazut cu 23% in luna ianuarie a acestui an fata de aceasi luna din 2011. In aceasta perioad au fost vandute 4.221 unitati conform Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.   


    In aceasi perioada numarul livrarilor de autoturisme a scazut cu 21% la 3.475 unitati. Pe piata auto vehiculelor comerciale s-a inregistrat o scadere de 32.3% in numarul livrarilor in aceasta luna fata de aceasi a anului trecut. Numarul livrarilor de autovehicule comerciale a scazut de la 1.041 la 705 unitati.

    Conform Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile: "In conditiile unei cereri interne extrem de reduse, este de remarcat faptul ca peste 99% din productie a fost exportata".

    In perioada analizata de catre APIA, marca autohtona Dacia si-a mentinut in continuare pozitia ca si cea mai bine vanduta marca din Romania, cu 887 unitati vandute in luna ianuarie adica in procent de 25% din totalul de automobile vandute. Pe locul 2 se afla Volkswagen cu 478 unitati, Skoda cu 325 masini vandute, Ford cu 222 unitati si Renault cu 217 unitati vandute.

    In topul celor mai bine vandute masini in functie de modele avem Dacia Logan inca pe prima pozitie, cu Dacia Duster pe locul 2 urmate de Skoda Octavia, Volkswagen Golf si Logan MCV. Desi numarul vanzarilor a inregistrat un declin in aceasta perioada, productia de automobile a crescut cu 4.6% la un numar de 25.928 unitati .

    Aceasta perioada a fost acompaniata de o crestere in numarul exporturilor de 6.5% fata de luna ianuarie a anului trecut. In aceasta perioada au fost exportate 24.832 fata de cele 24.257 unitati exportate anul trecut in aceasta perioada. Modelul cel mai des exportat a fost Dacia Duster urmat de Dacia Sandero si Dacia Logan MCV.

    Reprezentantii APIA au declarat urmatoarele: "Ca si impact negativ, avem in vedere reducerea taxei de poluare pentru autovehiculele cu norme de poluare inferioare Euro4. Acest factor s-a manifestat deja in luna Ianuarie, cand intrarile de autoturisme rulate in parcul national a fost dublu comparativ cu cel al celor noi".

    APIA a mai afirmat si urmatoarele in legatura cu aspectele ce vor influenta piata auto din Romania pe viitor: "Ca si impact negativ, avem in vedere reducerea taxei de poluare pentru autovehiculele cu norme de poluare inferioare Euro4. Acest factor s-a manifestat deja in luna Ianuarie, cand intrarile de autoturisme rulate in parcul national a fost dublu comparativ cu cel al celor noi". Aceasta declaratie se refera la introducerea deductibilitatii TVA intr-un procent de 50% dar si pornirea Programului Rabla in viitorul apropiat.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.