Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Vanzarile auto au scazut cu 30%.
Vanzarile auto au scazut cu 30%.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 08 Martie 2012 12:08

Scadere de 30% a pietei auto.Vanzarile de pe piata auto din Romania au suferit o scadere de peste 30%. Aceasta scadere a fost direct influentata de taxa auto care a fost anuntata anul acesta. Datorita schimbarilor taxei auto romanii au inceput sa isi plateasca taxele de la finele anului trecut.


    Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in luna ianuarie 2012 fata de aceasi luna a anului trecut in serie bruta cu 19.9% si cu 2.6% in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, conform institutului National de Statistica.

Scaderea vanzarilor pe segmente:

    Segmentul comertului cu autovehiucle a scazut cu 30.5% in perioada analizata, vanzarile de motociclete, piese si accesorii pentru motociclete si reparatii motociclete a scazut cu 26.5% iar vanzarile din activitati de intretinere de si reparare a autovehiculelor au scazut cu 16.7%.

    Cifra de afaceri din vanzarile de autovehicule si motociclete de pe piata auto din Romania a scazut in luna ianuarie cu 04% in serie bruta fata de aceasi cu un an inainte iar ca serie ajustasta in functie de sezonalitate si numarul zilelor lucratoare cu 4.0%.

    Vanzarile pentru serviciile de piata prestate populatiei au scazut in luna ianuarie cu 1.5% ca serie bruta si cu 0.7% ca serie ajustata in functie de sezonalitate si numarul zilelor lucratoare. Vanzarile din acelasi segment au scazut cu 14% serie bruta si 8.5% serie ajustata in luna ianuarie fata de luna decembrie 2011.

    Scaderea vanzarilor din acest domeniu sunt afectate de scaderea activitatilor hotelurilor cu 16.2%, a jocurilor de noroc si activitatilor recreative cu 12.6% si a serviciilor de coafutra si activitati de infrumusetare cu 11.1%.

    Activitatile agentiilor tursistice si tur-operatorilor au crescut cu 0.4%.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.