Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Vanzarile Dacia din Franta in scadere cu 37%.
Vanzarile Dacia din Franta in scadere cu 37%.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 02 Iunie 2011 10:57

Dacia scade pe piata auto franceza   Numarul vanzarilor de automobile Dacia au sczaut in luna mai pe piata auto franceza, in ciuda faptului ca aceasta este o piata in crestere. Comparativ cu aceasi luna a anului trecut, vanzarile Dacia au scazt cu 37% ca urmare a programului Rabla.


    Programul Rabla din Franta a fost incheiat in data de 31 decembrie 2010, dar toti cei ce au cumparat automobile prin intermediul programului Rabla le puteau inregistra pana la sfarsitul lunii martie a acestui an. Primele 5 luni ale acestui an au adus un declin de 16.7% comparativ aceleiasi perioade a anului trecut in vanzarile de automobile Dacia.

    Automobilele cele mai vandute pe piata franceza fac parte din Grupul Auto, PSA Peugeon Citroen, aceasta inregistrand o crestere de 12,5% a vanzarilor in aceasta luna.  Al doilea mare producator francez, Renault a inregistrat o scadere a vanzarilor de 18.2%, din acest grup facand parte si Dacia. Automobilele exclusiv care fac parte din marca Renault au inregistrat o scadere de 13.6% a vanarilor.

    Declinul vanzarlior, conform directorului general de la Renault, se datoreaza impactului asupra furnizorilor cauzat de cutremurul din Japonia.

    Pe piata franceza s-a inregistrat in primele cinci luni ale acestui an o crestere de 4.4% in numarul total al inregistrarilor de automobile, acesta ajungand la aproape un milion de autovehicule. Din acest total, 60% este reprezentat de automobile franceze.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.