Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Utile >> Programul Rabla >> Programul Rabla se incheie in aceasta luna
Programul Rabla se incheie in aceasta luna
Scris de Gabriel C   
Marţi, 02 Noiembrie 2010 10:53

programul-rablaPeste 45.000 de vouchere din programul Rabla au ramas pe piata si risca sa-si piarda valabilitatea in mai putin de o luna, cat a mai ramas pana la data de 23 noiembrie cand programul expira oficial. Peste 175.000 de masini vechi au fost casate in acest an insa, de 5 ori mai multe decat anul trecut ceea ce face din acest program unul de succes in 2010, macar in ceea ce priveste protectia mediului.

Speculantii care detin inca tichete incearca insa din rasputeri sa le vanda, scazand preturile, in speranta ca vor gasi persoane interesate de a-si achizitiona masini noi, scapandu-i astfel de ele. Sunt mici sanse insa ca toate tichetele aflate inca pe piata sa fie valorificate, dealerii auto aratandu-se deja resemnati din acest punct de vedere.

Valoarea unui voucher acordat gratuit de stat celor care si-au casat masinile mai vechi de 10 ani s-a ridicat in acest an la suma de 3800 de lei. Toate aceste vouchere vor expira insa odata cu finele campaniei de reinnoire a parcului auto national. Potrivit ultimelor date statistice oferite de Administratia Fondului pentru Mediu, prin intermediul programului Rabla au fost distribuite 188.345 vouchere, s-au casat 175.039 masini si au fost achizitionate un numar de 47.601 noi automobile pana la data de 11 octombrie. Principalul beneficiar al acestei campanii a fost si in acest an producatorul intern, Dacia, care a reusit sa vanda cu ajutorul tichetelor valorice aproape jumatate din suma totala a masinilor noi achizitionate astfel si anume 20.083 de unitati. Cele mai vandute modele au fost Duster si Logan, mai precis modelul Logan Laureate. In topul 5 al vanzarilor, Dacia este urmata de Renault, Opel, Chevrolet si Skoda.
 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.