Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Utile >> Programul Rabla >> Peste 250 de oameni pagubiti de Programul Rabla
Peste 250 de oameni pagubiti de Programul Rabla
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 29 Noiembrie 2012 15:32

250 persoane pagubite de Programul RAblaIn urma etapei cu numarul 2 a Programului de Innoire a Parcului Auto Rabla peste 250 de oameni au ramas fara tichete valorice valide in ciuda faptului ca masina veche a fost predate spre casat.


    Acestea s-au datorat faptului ca firma colectoare de masini nu a introdus in termen acceptabil datele in Sistemul Administratiei Fondului de Mediu (AFM). Aceste firme au afirmat mai tarziu ca problema a avut loc datorita unor disfunctionalitati ale programului informatic.

    Din cei 250 de proprietari auto pagubiti 30 au protestat miercuri la sediul AFM impreuna cu o reprezentanta a firmei colectoare Andrada Servexim SRL. Irina Chirita, reprezentantul respectivei firme a explicat ca in urma programului care s-a desfasurat in perioada 8 August 21 Septembrie au ramas 276 de vouchere nevalidate, fiecare cu valoarea de 3.800 de lei. Aceste tichete cu valoarea totala de 1.048.800 RON urmau sa ajunga la proprietarii de autovehicule care deja erau predate spre casare.

    Conform reprezentantilor societatii de colectare situatia a fost cauzata de probleme cu programul informatic al Administratiei Fondului de Mediu PSIPAN care a dus la o intarziere de 10 zile in care trebuiau transmise datele. Conform acestora in ultima zi programul a fost complet blocat.

    Trei reprezentanti ai protestatarilor si reprezentanta firmei au fost primiti in audienta de catre Presedintele AFM, Laurentiu Rosca Tigaeru. In urma consultarilor acesta a sustinut declaratii de presa prin care afirma ca firma colectoare nu a respectat conditiile acordului incheiat cu AFM, prin intarzierea dupa data de 21 Septembrie.

    Declaratia oficiala a Presedintelui Laurentiu Tigaeru arata astfel: "Sunt niste conditii care trebuie respectate de ambii semnatari ai conventiei. Pe 21 septembrie sistemul se opreste, moment in care se analizeaza, pentru o perioada de patru zile, daca au fost consumate toate tichetele - sunt colectori care le-au terminat ca au avut mai multa activitate, sunt unii care au mai ramas cu tichete - si atunci aceste tichete vin inapoi la noi si apoi se redistribuie celor care au avut activitate mai buna".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.