Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Utile >> Programul Rabla >> Programul Rabla 2013 incepe din Aprilie.
Programul Rabla 2013 incepe din Aprilie.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 01 Aprilie 2013 10:14

Programul Rabla 2013 AprilieSambata, 30 Martie 2013, Ministrul Mediului Rovana Plumb a anuntat ca incepand din luna Aprilie se va da start la Programul de innoire a parcului auto Programul Rabla. A fost anuntat de asemenea ca valoarea unui tichet va fi de 1.500 de euro.


    Cu toate acestea nu s-a precizat cate tichete vor fi emise in acest an. Ministrul Mediului a declarat sambata ca autoritatile sunt in perioada de evaluare si analiza a Programului Rabla 2013 si ca acesta va fi implementat in mod cert incepand cu data de 15 Aprilie.

    Rovana Plumb a precizat ca valoarea unui tichet Rabla anul acesta va valora 1.500 de euro dar ca nu poate afirma inca numarul de tichete emise. Aceasta a afirmat in legatura cu numarul de vouchere astfel: "Incercam sa concentram in asa fel incat sa avem o singura emisie de vouchere pe tot anul".

    Ministrul Mediului anunta in luna Ianuarie ca Ministerul Mediului vrea sa implementeze niste modificari in Programul Rabla care s-ar aplica la autovehiculele non-euro, Euro 1 si Euro 2 cum ar fi cresterea valorii voucherului de la 3.800 Ron la 1.500 Euro si acordarea unei reduceri contra un singur voucher. De asemenea s-ar fi vorbit si despre posibilitatea eliminarii intermediarilor in aceasta categorie de beneficii.

    O alta modificare in modul de functionare al Programului Rabla este reducerea numarului de vouchere care pot fi folosite la achizitionarea unui automobile nou de la 3 maxim (astfel functioneaza sistemul in prezent) la unu.

    Premierul Victor Ponta a afirmat urmatoarele in luna Octombrie a anului tercut: "ar trebui sa fie un singur tichet, iar aceasta facilitate sa fie pentru cel care isi caseaza masina, nu pentru cel care o tranzactioneaza, pentru ca este un fel de bursa ilegala a tichetelor, nereglementata si neimpozitata".

    Programul Rabla a avut efecte benefice asupra economiei Romaniei dar in special asupra vanzarilor auto din tara. In 2010 prin Programul Rabla au fost casate 186.854 de masini iar in 2011 au fost scoase din uz 116.641 masini vechi.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.