Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Utile >> Rovinieta >> Introducerea rovinietei electronice ar putea fi amanata cu doua luni, la 1 octombrie
Introducerea rovinietei electronice ar putea fi amanata cu doua luni, la 1 octombrie
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 14 Iulie 2010 16:59
rovinieta-taxaIntroducerea rovinietei electronice ar putea fi amanata cu 2 luni, pana la data de 1 octombrie, in urma contestatiilor la licitatia de achizitie a sistemului. Desi Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNANDR) anuntase initial introducerea acestei rovignete electronice inca de la data de 1 august 2010, contestatiile ar putea determina Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) sa amane acest lucru.

Sarcina de a livra sistemul a fost atribuita in luna decembrie a anului tercut consortiului Novensys Corporation/UTI Systems, contractul ridicandu-se la o valoare de 35,96 de milioane de lei fara TVA. In urma contestaiilor, contractul a fost incheiat in luna iunie a acestui an. Nici rovinieta cu termen de 90 de zile nu va intra inca in vigoare, desi acestea trebuiau puse pe piata la aceeasi data cu sistemul electronic. La fel, amanarea se va face pentru data de 1 octombrie 2010.

"Avand in vedere complexitatea sistemului care va trebui livrat de castigatorul licitatiei, acesta nu poate fi realizat intr-un termen atat de scurt incat la data de 1 august 2010 sa fie functional. In aceste conditii, este necesara prorogarea termenului de achitare a tarifului de utilizare prin intermediul SIEGMCR si, implicit, a celorlalte activitati care deriva din utilizarea sistemului de la 1 august 2010 la 1 octombrie 2010, data la care sistemul va fi functional", se arata in proiectul de ordonanta de urgenta, elaborat de MTI.

Odata cu introducerea rovinietei electronice, soferii care vor face dovada platii acesteia dar nu vor putea prezenta documente vor fi amendati in functie de capacitatea vehicolului cu sume cuprinse intre 250 si 4500 lei sivor achita CNANDR despagubiri in valoare de 28 pana la 1210 euro. Aceste sume vor intra in conturile Companiei ca venituri extra bugetare.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.