Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Utile >> Rovinieta >> Schimbari noi privind rovinieta
Schimbari noi privind rovinieta
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 04 Decembrie 2012 12:09

Rovinieta prin SMSIn urma unui act normative publicat recent in Monitorul Oficial s-a introdus anumite modificari privind normele de emitere a rovinietei. Acelasi act normativ permite modificarea gratuita a numarului de inmatriculare asociat unei Rovinietei.


    Actul normativ nou a fost publicat in Monitorul Oficial in data de 29 Noiembrie 2012, dupa o perioada de o luna de la dezbaterea politica a Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

    Conform noilor prevederi legale, rovinieta va putea fi achizitionata prin SMS trimis la unul din numerele asociate acestui serviciu. Pentru a achizitiona prin SMS solicitantul va urma acesti pasi:

    Va trimite un SMS la unul din numerele alocate serviciului care sa contina: numarul de inmatriculare si tipul vehiculului;
    Va primi un mesaj care va confirma ca rovineta a fost emisa pentru datele furnizate;
    Solicitantul va confirma emiterea printr-un SMS;
    Solicitantul va primi un ultim mesaj de confirmare a emiterii taxei de drum ce va contine urmatoarele informatii: seria unica a tranzactiei si a rovinietei, numarul de inmatriculare al autovehiculului, tipul vehiculului, numarul de identificare a vehiculului si perioada de valabilitatea a rovinietei cu ziua expirarii a acesteia.

Noile prevederi legale afirma ca rovinetele achizitionate prin intermediul SMS-ului de catre cetatenii romani se achita doar pentru perioada minima de utilizare iar data si ora de inceput a valabilitatii acesteia este data si ora confirmarii a emiterii rovinietei prin SMS.

De asemenea, aceasta recenta schimbare a normelor privind rovinieita atesta ca in cazul schimbarii numarului de inmatriculare asociat acestaia, modificarea in baza de date SIEGMCR va fi gratuita. Tariful de modificare a acesteia in valoarea de 20 de lei a fost eliminata.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.