Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Info Trafic >> Restrictia de circulatie a camioanelor de peste 7,5 tone pe DN 1 se mentine

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Restrictia de circulatie a camioanelor de peste 7,5 tone pe DN 1 se mentine
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 18 Decembrie 2008 22:45
Restricţiile decirculaţie a camioanelor mari de peste 7,5t pe DN1 pe secţiunea Bucuerşti - Braşov s-ar  putea menţne şi în anul 2009. Restricţionarea este valabilă în prezent în zilele lucrătoare de luni până  vineri inclusiv, pe intervalul orar 06:00-22:00, între Bucureşti şi Bărcăneşti (de la km 7+418 până la  intersecţia cu DN 1A, la km 53+650) şi de la Ploieşti la Braşov (între km 67+248, la intersecţia cu DN 1B  şi până la km 159+600, la intrarea în municipiu).

Toate aceste restricţii sunt menţionate deja într-un  proiect de ordin al Ministerului Transporturilor care probabil va fi pus în aplicare şi în anul următor.
Această măsură a fost luată în primul rând pentru fluidizarea şi limitarea intensităţii traficului dar şi  pentru protejarea unor sectoare de drumuri.

Vor fi scutite de la aplicarea acestei reguli vehiculele aflate în proprietatea Ministerului Apărării,  Internelor şi Reformei, ambulanţele şi vehiculele de urgenţă dar şi camioanele aflate în proprietatea  Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România ori cele care execută transporturi în  interesul NATO. În anumite condiţii, vor fi permise şi transporturile de produse alimentare perisabile.

Începând din luna octombrie, Guvernul a decis că, pe DN1 centura Bucureşti Ploieşti, pot circula vehicule  cu masă mai mare sau egală cu 3,5 tone în zilele lucrătoare, de luni până vineri şi în noaptea de sâmbătă  spre duminică.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.