Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> 10 din cele mai asteptate concepte auto.
10 din cele mai asteptate concepte auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 09 Noiembrie 2011 12:11

Concepte autoIn ultimii 50 de ani, producatorii de automobile au creat anumite modele care nu le vom vedea in curand in trafic, cel putin nu exact cum au fost ele create. Aceste automobile sunt echipate cu sisteme revolutionare al caror costuri sunt prea mari momentan pentru comercializarea in masa.Mercedes C111Mercedes C111.

    Mercedes C111, un model conceput in anii 60 si construit in anul 1969 a fost echipat la vremea lui cu noi tehnologii si un sistem inovativ de propulsie Wankel, Diesel cat si cu motoroare supraalimentate. Mercedes a folosit acest model pentru a testa noile sisteme de propulsie. Mercedes C111 a avut de asemenea parte si de usi gullwing, aer conditionat si interior din piele si un motor de 370 CP.

Chevrolet Corvette Four RotorChevrolet Corvette Four Rotor.

    Conceput in anii 70, Chevrolette Corvette Four Rotor este o masina cu o puternica forma aerodinamica, una dintre primele automobile construite pentru viteza. Acest model are 44 cm inaltime, un coeficient aerodinamic de 0.325 si un motor de 400 cai putere. Chevrolette Corvette Four Rotor este una dintre cele mai aerodinamice automobile construite in ultimii 20 de ani.

Jaguar F-TypeJaguar F-Type.

    Dezvaluit publicului in anul 2000 acest automobil nu a fost niciodata produs datorita unor probleme ale companiei. Modelul Jaguar F-Type a fost acceptat usor de public datorita formei sale moderne la momentul actual. Acest automobil cu doua locuri avea la baza modelul sedan XF.

Saab Aero XSaab Aero X.

    Una dintre putinele automobile care ofera conducatorului o panorama de 180 de grade, Saab Aero X a fost construit fara montarile de la parbriz si a fost construit pe sistemul de cupola, preluat din industria aeronautica. Cu un motor V6 de 400 CP, Saab Aero X este un automobil puternic si elegant, care functioneaza pe combustibil cu etanol pentru a reducere emisiile de noxe.

Citroen GTCitroen GT.

    Conceputl acestui automobil a aparut pentru prima oara in anul 2008 la Salonul Auto de la Paris unde a surprins publicul cu forma speciala a caroseriei. Automobilul a fost creata special pentru jocul Gran Turismo 5 in ideea de a face o legatura intre lumea reala si cea digitala. Pretul modelului Citroen GT a fost estimat in acea perioada la doua milioane de dolari.

TVR CerberaTVR Cerbera Speed 12.

    Compania care a produs intotdeauna modele Sport a conceput modelul TVR Cerbera Speed 12, un automobil cu 1.000 de cai putere si un motor V12 de 7.7 litri. Din pacate, acest automobil nu a fost produs niciodata in masa.

Bmw M1 HomageBMW M1 Homage.

    Automobil conceput ca un omagiu adus modelului M1 la aniversarea de 30 de ani a acestui concept, BMW M1 Homage a fost dezvaluit in aprilie 2008 dar nu a fost introdus in productie datorita pretului urias de productie.

Maserati BirdcageMaserati Birdcage.

    Un automobil cu un design ciudat, Maserati Birdcage este construit pe un sasiu din fibra de carbon ca si cel al modelului de curse Maserati MC12 GT1. Birdcage a fost prezentat in anul 2005, dar denumirea acestuia exista inca din anii 60.

Jeep HurricaneJeep Hurricane.

    Modelul Jeep Hurricane a fost conceput si realizat in intregime din fibra de carbon. Acest automobil este propulsat de doua motoare Hemi de 5.7 litri, unul situat in fata si altul in spate. Jeep Hurricane a fost conceput pentru doar doua persoane si are capacitatea de 670 CP.

Mercedes F400Mercedes F400.

    Unul dintre cele mai impresionante automobile concepute vreodata de inginerii de la Stuttgart, Mercedes F400 este o adevarata inovatie in industria auto. Cu ajutorul rotilor care isi schimba gradul de inclinare, acest automobil prezinta o stabilitate cu pana la 30% mai mare decat orice alt autoturism pe piata auto. Sistemul de franare al acestui automobil il face sa franeze de la 100 km/h la 0 in mai putin de 5 metri.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.