Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> 100 Km de autostrada inaugurati in 2014
100 Km de autostrada inaugurati in 2014
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 29 Mai 2014 11:32

autostrada-timisoara-lugoj-inaugurare-11Anul acesta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va inaugura pana la 100 de kilometri de autostrada. Astfel a declarat Horia Nicolae, directorul de pregatire proiecte al CNADNR in cadrul unui eveniment organizat de Ziarul Financiar.

 

Conform reprezentantilor CNADNR, in 2014 conform proiectelor active ale companiei vor fi inaugurate urmatoarele autostrazi:

•    Nadlac – Arad (lotul 1);
•    Orastie – Sibiu (lotul 3);

De asemenea acesta a afirmat ca desi nu este sigur se va incerca si finalizarea lotului 2 din autostrada Timisoara – Lugoj si lotul 4 Lugoj – Deva in prima parte a anului viitor. Pana anul viitor CNADNR are ca scop sa stranga pana la 1.2 mld euro din fonduri europene.

Horia Nicolae a afirmat urmatoarele: “Pregatirea unui proiect de autostrada este un demers de lunga durata. Ne confruntam cu intarzieri care nu pot fi recuperate. S-au finalizat proiectele tehnice, s-au facut organizarile de santier, urmeaza sa intre in lucru efectiv”

Reprezentantul CNADNR a afirmat urmatoarele in legatura cu fondurile europene: "Am reusit ca pana in prezent sa atragem 980 milioane de euro – bani obtinuti din fonduri europene si decontati pe factura. Ne propunem ca pana la finalul anului viitor sa mai obtinem finantare de inca 1,2 miliarde de euro si si sa ajungem astfel la o valoare de 2 miliarde de euro, bani necesari pentru constructia de autostrazi in Romania”.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.