Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> 3 luni de circlatie libera pentru masinile inmatriculate in Bulgaria

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 3 luni de circlatie libera pentru masinile inmatriculate in Bulgaria
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 19 August 2015 12:12

Inmatriculari in BulgariaO noua lege ar putea interzice soferilor cu autovehicule inmatriculate in Bulgaria sa circule mai mult de 30 de zile pe drumurile din Romania. Aceasta lege va fi discutata in Parlamentul Romaniei in aceasta toamna.

 

In prezent aceasta lege a fost respinsa in Senat pe motivul ca aceasta face discriminare.

Conform initiatorilor acestui proiect, in prezent in Romania cirucla peste 100.000 de masini inmatriculate peste Dunare, in Bulgaria. Printre problemele cauzate de aceasta situatie putem numara faptul ca aceste persoane nu platesc taxa de inmaticulare dar si faptul ca un accident rutier devine problematic.

Presdintele Societatilor de Service Auto Independente Cristian Munteanu a afirmat urmatoarele: "Este un fenomen deja faptul că firmele de asigurări bulgăreşti plătesc cu foarte mare greutate despăgubirile. Trec între 120 şi 140 de zile. În peste 80 la sută din cazuri vorbim despre plăţi incomplete".

Cei care se opun acestui proiect legislativ afirma ca este dreptul soferilor sa isi inmatriculeze automobilele oriunde doresc, iar aceasta lege ar fi discriminatorie.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.