Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> 500 de Angajati pleaca de la Ford Craiova
500 de Angajati pleaca de la Ford Craiova
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 09 Martie 2015 11:20

ford-craiova-concedieriAproximativ 500 din cei 3.200 de angajati ai uzinei Ford din Craiova vor pleca din fabrica prin intermediul programului de incetare voluntara a relatiilor de munca. Initial acest program viza 680 de muncitori dar managementul firmei a decis sa implementeze un program redus pentru a evita concedierile.

 

Reprezentantii din Romania ai producatorului american de automotive Ford a anuntat in luna Noiembrie a anului trecut derularea unui program de incetare voluntara a relatiilor de munca in tandem cu un program de concediere pe baza unor motive economice. Aceste doua programe vizau circa 680 de posturi.

Conform purtatorului de cuvant de la Ford Craiova, Ana-Maria Timis: "Peste 490 de angajati ai uzinei Ford Craiova au aplicat pentru programul de incetare voluntara a relatiilor de munca, iar cererile acestora au fost acceptate de catre conducerea companiei. Pentru a atinge tinta de reducere de personal pentru 680 de posturi, Ford Romania a demarat inca de anul trecut un proces de consultari cu sindicatele. Ca urmare, confirmam ca Ford Romania si sindicatele au ajuns la o intelegere cu privire la implementarea unui program de lucru redus la fabrica din Craiova, ceea ce permite companiei sa evite concedierea a aproximativ 170 de persoane".

Aceste masuri drastice au ca scop asigurarea competitivitatii uzinei de la Craiova pe piata romaneasca dar si controlul asupra costurilor operationale.

Pe parcusul programlui redus de munca, angajatii vor fi remunerati conform legislatiei in vigoare si prevederilor Contractului Colectiv de Munca.

"Prin aceste măsuri se urmăreşte folosirea optimă a forţei de muncă din fabrica de la Craiova şi îndeplinirea condiţiilor actuale de producţie şi cele preconizate, în timp ce Ford continuă să caute oportunităţi pentru producerea unui al doilea autovehicul la Craiova. Începând cu anul 2008 când a fost preluată uzina, Ford a transformat Craiova într-una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie din Europa, investind peste 1 miliard de euro în tehnologii avansate ce permit fabricii să construiască modele inovatoare precum Ford B-MAX şi motorul de 1.0 litri EcoBoost" a mai adaugat Ana-Maria Timis.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.