Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> 70.000 de soferi amendati datorita vorbitului la telefon
70.000 de soferi amendati datorita vorbitului la telefon
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 06 Decembrie 2012 10:56

Sanctiuni pentru vorbit la telefon in timpul conduceriiConform informatiilor oficiale din partea Inspectoratului General al Politiei Romane anul acesta au fost amendati peste 70.000 de conducatori auto fiindca au fost prinsi vorbind la telefon in timp ce conduceau.

   
    Informatiile primite de AGERPRES de la IGPR atesta ca in primele 10 luni ale acesti an, politia rutiera a aplicat la nivel national un numar de 71.580 de sanctiuni pentru folosirea telefonului mobil in timpul conducerii autoturismelor fara dispozitiv hands-free.

    Suma totala incasata din aceste contraventii a fost de peste 5 milioane de lei. Numarul sanctiunilor pentru acesasi abatere a fost de 76.757 in 2011, adica cu 5.177 mai multe decat anul acesta. Astfel in 2011 s-au incasat 5.3 milioane de lei din aceste amenzi.

    Este considerata contraventie vorbitul la telefonul mobil fara dispoziv hands-free in timpul conducerii unui autoturism datorita faptului ca aceasta actiune distrage atentia conducatorilor auto. Aceste distrageri ale atentiei pot duce la nerespectarea prioritatilor in trafic sau nerespectarea semnelor de circulatie.

    In luna Iulie a acestui an, Politia Rutiera a desfasurat o actiune la nivelul intregii tari pentru prevenirea accidentelor cauzate de folosirea telefoanelor mobile fara hands-free in timpul conducerii.

    Campania a fost numita Alege viata! Fara telefon la volan si aceasta a dus la reducerea numarului de sanctiuni contraventionale cu 5.177 fata de anul precedent.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.