Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Restituirea diferentei din taxa auto si Programul Rabla 2012.
Restituirea diferentei din taxa auto si Programul Rabla 2012.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 19 Decembrie 2011 12:47

Programul Rabla 2012 si returnarea diferentei din taxa auto.Taxa de poluare adoptata saptamana trecuta va avea un cuantum cu 25% redus astfel toti cei care au platit varianta mai scumpa a taxei auto isi vor recupera diferenta. Pe langa mentiunea ca toti proprietarii de masini isi vor recupera diferenta, Laszlo Borbely a afirmat ca Rabla 2012 va incepe in luna februarie.


Peste 200 milioane de lei vor fi returnati anul viitor.

    Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely a declarat ca Avem bani. Nu va dura mult cu referire la distribuirea diferentelor de pret catre proprietarii de autoturisme care au platit taxa de poluare la un pret mai mare decat cea din prezent.

    Diferentele de pret vor fi restitutite tuturor celor care au achitat taxa de poluare incepand cu anul 2008 iar cuantumul taxei era mai mare decat este acum, in urma reducerii acesteia cu 25%. Ministrul Mediului a afirmat ca in total vor fi restituiti aproximativ 200 milioane de lei.

    Laszlo Borbely, Ministrul Mediului a declarat astfel: "Diferenta se apropie de circa 200 milioane lei, dar am considerat, si a fost decizia mea si a colegilor din Guvern, ca este bine sa avem o taxa mai mica pentru ca este dificil pentru oameni in momentul de fata. Avem bani la Fondul de Mediu (pentru plata acestei diferente n.r) iar recuperarea banilor nu va dura mult. Acesta a afirmat ca banii sunt disponibili dupa ce s-a verificat cu reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Laszlo Borbely si Programul Rabla 2012.

    Ministrul Mediului a declarat ca Programul de innoire a parcului auto va reincepe anul viitor in luna februarie. Conform acestuia in prima etapa a Programului Rabla 2012 vor intra un numar de 30.000 de autoturisme cu posibilitatea de a fi suplimentat daca este cazul.   

    In cadrul editiei 2012 a Programului de reinnoire a parcului auto din Romania o persoana va putea folosi 3 vouchere pentru a achizitiona unul din automobilele disponibile prin Programul Rabla. Ministrul Mediului a declarat astfel: "Deocamdata pornim cu 30.000 de masini. Vom porni probabil in februarie".

    Conform Ministrului Mediului si Padurilor valoarea unui voucher in Rabla 2012 va fi de 3.800 de lei. De asemenea, acesta a afirmat ca valoarea voucherelor va fi mai mare pentru cei care caseaza automobile pentru a cumpara una noua pentru a a face oferta mai atractiva.

    O suma exacta pentru varianta mai atractiva a voucherelor nu a fost inca confirmata dar va fi mai mare de valoarea actuala de 3.800 lei. Intr-un comunicat al Ministerului Mediului si Padurilor s-a afirmat ca in 2012 in cadrul Programului Rabla vor putea fi achizitionate si automobile electrice si hibrid.

    Suma alocata programului Rabla anul acesta pentru achizitionarea unuii automobil electric sau hibrid a fost de 5.000.000 de lei.   


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.