Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> A fost aprobat proiectul privind Codul Rutier
A fost aprobat proiectul privind Codul Rutier
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 18 Octombrie 2013 10:11

Modificarea Codului RutierGuvernul Romaniei a aprobat saptamana aceasta proiectul pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 195/2002. Conform biroului de presa al executivului “Guvernul a adoptat acest Proiect de Lege care a fost trimis spre Senat in procedura de urgenta”.

 

Modificarile aduse Noului Cod Rutier initial trebuiau implementate prin Ordonanta de Urgenta dar aceasta a afost amanata de ori la sedintele din 2 si 9 Octombrie.

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a afirmat urmatoarele saptamana trecuta la finalul Sedintei de Guvern: Motivul pentru care s-a amânat astăzi ţine de raţiuni tehnice, şi anume de corelarea bazelor de date. Aşa cum ştiţi, se înfiinţează un cont unic la Ministerul de Finanţe, prin Ministerul de Finanţe şi se pune problema de acces la acest cont unic de către cei care sunt administratori la Ministerul de Interne, respectiv Poliţia Rutieră. Odată ce va fi rezolvată această problemă tehnică, ce ţine mai mult de partea de soft, ordonanţa de urgenţă va fi promovată.

Premierul Victor Ponta a declarat saptamana trecuta in legatura cu Proiectul de Lege privind Modificarea Codului Rutier ca inca trebuie rezolvata unele probleme tehnice cu programele care conecteaza Politia Rutiera cu Trezoreria. De asemenea exista o problema la contul unic unde vor fi virate sumele incasate din amenzile platite de soferii amendati.

Premierul Ponta a confirmat spusele Ministrului de Interne Radu Stroe care a afirmat ca noul Cod Rutier va ramane sub aceasta forma pentru o perioada de 6 luni – 1 an dupa care ar putea fi aduse noi modificari.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.