Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Acciza la Carburanti aplicata din Aprilie
Acciza la Carburanti aplicata din Aprilie
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 27 Martie 2014 12:24

Acciza carburanti 2014Incepand cu luna Aprilie, noua acciza la carburanti va fi aplicata. Guvernul Romaniei va introduce de asemenea si masuri fiscale care sa permita transportatorilor corecti sa isi recopereze o portiune din suma platita, astfel a afirmat Premierul Victor Ponta.


"O avem in buget, o aplicam, am discutat impreuna cu Petrescu si Sova (ministrul Finantelor si cel al Transporturilor-n.r.) cu reprezentantii Uniunii Nationale a Transportatorilor, pentru ca, intr-adevar, trebuie sa gasim masuri fiscale care, pe de-o parte, sa pastreze competitivitatea, iar, pe de alta parte, sa combata concurenta neloiala si evaziunea fiscala", a afirmat premierul.

Victor Ponta a precizat ca vor fi adoptate anumite masuri care vor permite transportatorilor corecti sa isi recupereze o parte importanta din acciza care urmeaza sa fie introdusa, daca poseda facturile bineinteles.

Presedintele Traian Basescu i-a trimis recent premierului Ponta o scrisoare prin care cerea renuntarea la cresterea accizei la carburanti. Aceasta a mentionat ca s-ar putea crea o presiune prea mare asupra mediului economic dar si asupra consumatorului de rand.

Traian Basescu a speculat ca majorarea accizei cu 7 eurocenti pe litru va cauza pierderea competitivitatii la nivel regional iar aceasta se va simti in Cifra de Afaceri. Pe plan intern majorarea accizei ar putea forta societatile transportatoare sa transfere costurile asupra beneficiarilor finanli, astfel vor creste preturile serviciilor de transport.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.