Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Afacerile auto s-au redus in ultimele 5 luni.
Afacerile auto s-au redus in ultimele 5 luni.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 10 Iulie 2012 10:59

Piata_Auto_FrancezaIn ultimele 5 luni ale acestui an, volumul cifre de afaceri din comertul cu ridicata si amanuntul, dar si din intretinerea si repararea autovehiculelor si motocicletelor a inregistrat o scadere de 1.9% fata de acesi perioada a anului trecut.


Situatia afacerilor in perioada ianuarie-mai 2012:

    Afacerile de pe piata auto din Romania ca serie bruta a inregistrat o scadere in perioada analizata de 2.3% in principal datorita scaderilor vanzarilor de motociclete, piese si accesorii pentru motociclete si servicii de reparare si intretinere a motocicletelor cu 7%. Veniturile din activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor au crescut cu 1.9%.

    In perioada analizata au scazut veniturile din activitatea de servicii de piata prestate populatie cu 2.5% ca serie bruta si cu 2.9 ca seie ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate. Veniturile din activitatea de jocuri de noroc au scazut cu 6.4% iar veniturile din activitatile hotelurilor si restaurantelor cu 1.1%.

    S-au inregistrat de asemenea si cresteri in activitatile agentiilor turistice si a tur-operatorilor cu 6.5%, in activitatile de spalare, curatare si vopsire a textilelor cu 5.4% si a serviciilor de coafura si alte activitati de infrumusetare cu 3.3%.

Afacerile in luna ai 2012:

    Comparativ cu luna precedenta, in luna mai a acestui an volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule din Romania a crescut cu 12.3% ca serie bruta si cu 1.1% ca serie ajustata in functie de numarul zilelor lucratoare si sezonalitate.

    In aceasta perioada au crescut veniturile din serviciile de piata prestate populatiei cu 6.4% fata de luna apriilie ca serie bruta si cu 1.4% ca serie ajustata in functie de numarul zilelor lucratoare si sezonalitate.

    Comparand activitatile din luna mai cu aceasi perioada a anului trecut observam ca volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat un avans de 3% ca serie bruta si o scadere cu 1.3% in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate.

    In aceasi perioada volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei au scazut cu 2.2% ca serie bruta si cu 2.1% ca serie ajustata in functie de sezonalitate si numarul de zile lucratoare.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.