Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Amenzi de 600.000 lei acordate furnizorilor de piese auto.
Amenzi de 600.000 lei acordate furnizorilor de piese auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 06 Octombrie 2011 10:35

Amenzi de 600.000 lei pentru vanzatori de piese auto.Sanctiuni in valoare de 601.210 lei au fost acordate de catre Consiliul Concurentei unui numar de 14 furnizori de piese auto din Romania pentru retinerea de informatii in cadrul unei investigatii in piata de piese auto de schimb.


    In cadrul acestei anchete, chestionare au fost trimise respectivelor intreprinderi pentru a afla informatii in lkegatura cu activitatea societatilor si unor eventuale probleme existente in piata pieselor auto.

    Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei a declarat urmatoarele: "Companiilor le-a fost acordata de doua ori posibilitatea de a raspunde solicitarii si cu toate acestea au refuzat sa ne puna la dispozitie informatiile solicitate. Nefurnizarea de informatii ne impiedica sa finalizam investigatiile sau analizele pe care le avem in derulare.

    Trebuie sa fie foarte clar ca vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie pentru a ne putea desfasura activitatea si asigura un comportament concurential corect". Firmele sanctionate sunt: Comautoglob, Kampur Com, Maluco Com, Autowell, Autocomplet, Marctec Autoglass, Euto Star Group, Altes Doi, Depozitul de Anvelope, Pneumaster, Ecomax General Investments, Auto Napoli si Rinos Sinaia.
   
    Investigatia avea ca scop principal analiza mecanismenlor de functionare a piestei pieselor auto si pentru a descoperi anumite disfunctionalitati legate de concurenta loiala. Nefurnizarea de informatii in cadrul unei anchete in legatura cu concurenta atrage o amenda de la 0.1% la 1% din CA a companiei.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.