Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Amenzi de pana la 9.600 lei cu Cod Rutier
Amenzi de pana la 9.600 lei cu Cod Rutier
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 02 Octombrie 2013 11:54

Sanctiuni rutiere in primul trimestruIn cazul in care modificarile discutate pentru Codul Rutier vor intra in vigoare de anul viitor vom avea o amenda maxima de 16.000 de lei pentru administratorii de drumuri care nu isi indeplinesc datoriile si o amenda maxima de 9.600 lei pentru soferi.

 

Conform Ministrului Afacerilor Interne aceste sanctiuni se afla printre prevederile finale din noul Cod Rutier. Ministrul Radu Stroe a afirmat ca pana miercuri si vor mai face modificari la proiectul de act normativ privind noul Cod Rutier. “Vom lua in considerare amendamentele demne de a fi luat in considerare” a spus Radu Stroe ca raspuns la intrebarea – daca vor mai fi modificari aduse la proiectul codului rutier.

Noua legislatie privind modificarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost modificata semnificativ fata de proiectul initial. Printre aceste modificari se gaseste si aditia amenzii de 9.600.

Cea mai severa clasa de sanctiuni in forma initiala a Codului Rutier cuprinde intre 125 – 200 puncte de amenda, adica amenda maxima de 16.000 de lei. In forma revizuita amenda maxima este de 9.600. De asemenea sanctiunile privind suspendarea carnetului sunt mai blande in aceasta forma decat in forma initiala a proiectului.

Conform noii forme a proiectului, pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii la semafor, in functie de gravitatea consecintelor se va suspenda carnetul incepand cu 60 de zile si vor fi acordate de la 6 la 8 puncte de amenda.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.