Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Anvelope de Iarna Aspectele importante
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 16 Octombrie 2012 11:13

Alege anvelope de iarnaRecent, unul dintre cei mai mari producatori de anvelope din lume, Goodyear Dunlop a lansat un articol cu intentia de a sfatui cumparatorii de anvelope despre aspectele importante carora trebuie acordata atentie aditionala la achizitia anvelopelor de iarna.


Trasaturi importante ale unei anvelope:

Printre cele mai importante aspecte la care trebuie sa fim atenti in momentul achizitiei unei noi perechi de anvelope de iarna sunt: eficienta consumului de combustibil si aderenta anvelopei pe teren umed, ambele aceste trasaturi fiind gasite pe eticheta obligatorie UE pentru anvelope. Din pacate aceste doua trasaturi nu sunt foarte relevante in cazul anvelopelor de iarna. Printre trasaturile importante in cazul anvelopelor de iarna gasim: aderenta, tractiunea pe zapada sau gheata si kilometrajul. Acestea din pacate nu pot fi gasite pe noua eticheta UE.

 Eticheta UE anvelope   Conform studiilor efectuate in tarile nordice, doua dintre cele mai importante trasaturi ale unei anvelope de iarna sunt tractiunea pe zapada afanata si tractiunea pe zapada batatorita. Aderenta si tractiunea sunt cele mai importante trasaturi ale unei anvelope de iarna. Acesta sunt in mod deosebit diferite fata de anvelopele pentru orice alt sezon.

Criteriile importante conform Etichetei UE:

    Recent a intrat in vigoare noua eticheta obligatorie pentru anvelopele comercializate in Uniunea Europeana. Pe aceasta eticheta apar trei criterii de performanta care atesta calitatea anvelopelor pentru a face mai usor pentru cumparatori alegerea anvelopei.

    Aceste trei criterii sunt eficienta consumului de combustibil, aderenta pe spatii umede si nivelul zgomotului exterior. Nivelul de eficienta si bineinteles pretul anvelopei variaza de eficienta anvelopei in functie de aceste trei aspecte. In unele cazuri calitatea unuia dintre aceste caracteristici poate fi scazut datorita accentului pus pe calitatea altor caracteristici.

Anvelope pentru autovehicule de transport:

    Modul in care vor fi folosite anvelopele dicteaza tipul de anvelope optim pentru aceasta actiune. Spre exemplu in cazul operatiunilor de transport pe distante lungi se recomanda anvelope cu rezistenta scazuta la rulare si aderenta pe carosabil umed.

Anvelope pentru autoutilitare si vehicule de constructii:

    Pentru autovehiculele ce vor efectua servicii mixte si constructii caracteristicile cele mai importante ale anvelopei variaza in fucntie de distanta sau tipul drumului. Cele mai importante caracteristici pentru aceste anvelope sune: tractiunea off-road, kilometrajul si capacitatea anvelopelor de a fi resapate. De asemenea si aderenta pe carosabil umed este importanta, aceasta fiind disponibila pentru vizualizare si evaluare pe eticheta anvelopei.

Anvelope pentru autovehicule ce vor efectua operatiuni municipale si urbane:

    Anvelopele ce efectueaza operatiuni urbane au nevoie de anvelope care ofera performanta la rulare scazuta la viteze mici si medii. Anvelopele acestea sunt expuse la forte laterale mai mari si curbarea flancurilor. Caracteristicile importante pentru aceste anvelope sunt: kilometrajul si rezistenta la deteriorare.

Anvelopele de iarna:

    Pentru anvelopele ce vor rula in conditii de iarna au nevoie de calitate pentru urmatoarele criterii: tractiune si aderenta pe zapada sau gheata, capacitatea de resapare si aderenta pe carosabil umed. Eficienta consumului este importanta dar pentru siguranta, aspectul dominant trebuie sa fie tractiunea buna in conditii de iarna.
   


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.