Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Anvelopele de iarna au adus vanzari mari in primele 9 luni.
Anvelopele de iarna au adus vanzari mari in primele 9 luni.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 20 Octombrie 2011 10:23

Anvelope de iarna MichelinIn primele 9 luni ale acestui an, piata anvelopelor de iarna a inregistrat o crestere de 130% fata de aceasi perioada a anului trecut. In aceasta perioada au fost vandute 1.46 milioane anvelope de iarna, aceasta fiind posibil odata cu obligativitatea acestor anvelope pe sezonul rece.


    Directorul de marketing al Michelin Romania a declarat ca: "Daca pe tot parcursul anului trecut au fost vandute 1,3 milioane de anvelope de iarna, anul acesta au fost livrate in numai noua luni aproape 1,5 milioane de unitati. Cresterea a avut loc, bineinteles, pe fondul intrarii in vigoare a actului normativ privind obligativitatea echiparii vehiculelor cu anvelope de iarna in conditii de drum cu polei, zapada sau gheata".

    De cand a fost declarat ca din 1 noiembrie toti soferii vor fi obligati sa echipeze anvelope de iarna, ponderea anvelopelor de iarna a egalat cea a anvelopelor de vara. Noile prevederi in legatura cu anvelopele de iarna sustin ca sanctiuni vor fi aplicate soferilor care nu folosesc anvelope de iarna pe drumurile. Estimarile reprezentantilor Michelin de la inceputul acestei veri sugerau o crestere de 11-12% in piata anvelopelor fata de anul trecut.

    Vanzarile in Romania au cerscut cu 25% fata de anul 2009 fiindca au fost cumparate pentru automobilele cumparate in perioada 2007-2008, cand s-a inregistrat boom-ul economic.

    Michelin Romania a fost infiintat in 2001 si detine pana in prezent 3 fabrici, doua la Zalau si una la Floresti, judetul Prahova, din care doar doua produc exclusiv anvelope. Michelin Romania a devenit in 2005 centru regional de coordonare a activitatilor in zona balcanica cand firma a extins operatiunile spre Albania, Bulgaria, Croatia, Bosnia si Herzegovina, Muntenegru, Serbia si Macedonia.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.