Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Anvelopele de iarna, mai scumpe cu pana la 40%.
Anvelopele de iarna, mai scumpe cu pana la 40%.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 27 Octombrie 2011 11:03

Anvelope de iarna, foarte scumpe.Cu cat ne apropiem mai tare de data de 1 noiembrie, pretul anvelopelor de iarna crescte din ce in ce mai mult. In ultimele 3 luni, pentru unele categorii de autovehicule, pretul anvelopleor s-a dublat in cele mai severe cazuri, conform Federatiei Operatorilor Romani de Transport.


    Noile informatii in legatura cu cresterea uriasa a preturilor reies dintr-o ancheta desfasurata in ultimele 2 zile de catre FORT privind stocul anvelopelor de iarna si cresterea pretului acestora. Reprezentantii FORT au afirmat ca: "in general, preturile anvelopelor au crescut intre 25% si 40%". Conform informatiilor relevate de acestia, aflam ca peste 85% din totalul anvelopelor vandute in Romania provin din import.

    Chiar si anvelopele produse in tara sunt intai exportate ca sa se intoarca la noi la pret majorat. Reprezentantii Federatiei Operatorilor Romani de Transport au afirmat urmatoarele: "Iata cum se mai petrece inca un export major de capital romanesc, ajungand sa cumparam la pret dublu anvelope din Europa fabricate in Romania"

    Una dintre solutiile pentru explozia preturilor anvelopleor gasita de unii importatori Romani a fost gasita in piata din China, motiv pentru care au dublat pretul anvelopelor. "In loc sa plecam de la premisa ca CNADNR isi face treaba din banii platiti din vinieta, iar utilizatorul roman de infrastructura numai in cazuri exceptionale se va confrunta cu zapada si gheata, noi cream haos si exportam capital romanesc intr-o situatie in care avem nevoie de fiecare euro in buzunar", astfel au afirmat reprezentantii Federatiei Operatorilor Romani de Transport.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.