Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Anvelopele de iarna obligatorii doar din 2011
Anvelopele de iarna obligatorii doar din 2011
Scris de Gabriel C   
Luni, 15 Noiembrie 2010 09:37

cauciucuri-iarna-123Recent discutatul proiect de lege care prevedea obligativitatea echiparii masinilor cu anvelope de iarna pe toata durata sezonului rece (1 noiembrie - 31 martie) a fost in cele din urma modificat, in urma unei intalniri dintre ministrul transporturilor, Anca Boagiu si reprezentantii patronatelor si sindicatelor din transporturi.

O noua intalnire va mai avea loc peste o saptamana dar, potrivit ultimelor informatii, se pare ca legea va intra in vigoare abia in anul urmator, incepand cu data de 1 noiembrie 2011. Cu toate acestea, in aceasta iarna, chiar daca nu vor fi obligati sa achizitioneze anvelope noi, conducatorii auto care vor profoca daune materiale, vor derapa sau bloca drumul ca urmare a neechiparii corespunzatoare a vehiculelor, vor plati amenzi consistente si in plus, vor suporta din buzunarul propriu si cheltuielile de degajare a drumului. Sumele cu care vor fi amendati motoristii sunt cuprinse intre 400 si 2000 de lei. Mai mult, cei care provoaca accidente si nu sunt echipati corespunzator, nu vor mai primi despagubiri nici de la firmele de asigurari.

Proiectul de ordonanta de urgenta a guvernului prevede ca soferii de autoturisme si camioane sa fie obligati in a-si echipa masinile cu cauciucuri speciale de iarna pentru perioada 1 noiembrie - 31 martie, amenzile pentru echiparea necorespunzatoare fiind cuprinse intre 2500 si 4000 de lei.
Totodata, autoritatile vor introduce incepand cu 1 ianuarie 2011 controlul rutier unic pentru transportatori care pana acum erau verificati atat de reprezentanti ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, dar si de Autoritatea Rutiera Romana si Registrul Auto Roman. Acest control va viza starea tehnica a autovehicolului, documentele firmei de transport si ale soferului, documentele de atestare a marfii si existenta rovinietei.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.