Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Aplicatia care iti gaseste loc de parcare a fost lansata
Aplicatia care iti gaseste loc de parcare a fost lansata
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 14 Februarie 2013 12:26

Aplicatie locuri de parcareAnul trecut s-a discutat despre posibilitatea implmenetarii unei aplicatii de smartphone care sa iti depisteze locuri libere de parcare in timp real. Acea posbilitate recent a devenit realitate desi momentan aplicatia este disponibila doar pentru telefoanele iPhone.


    Pana in prezent nu a existat o aplicatie sau o unealta de nici un fel care sa rezolve una dintre problemele cele mai mare ale soferilor urbani, locurile de parcare. Aceasta pana in 2007 cand o aplicatie numita ParkMe a fost conceputa.

    Inceputurile acestei aplicatii care in cele din urma a pus bazele unei intergi companii au fost foarte umile. La inceput CEO-ul companiei Sam Friedman se plimba prin oras cu bicicleta notand intervalele orare, preturile parcarilor si zonele restrictionate.

    Al doilea pas in implementarea acestui sistem a fost colectarea informatiilor in timp real. Pentru acest pas s-au folosit dispositive numite smart meters si senzori de parcare. Initial informatiile erau colectate in Los Angeles si alte zone urbane din Statele Unite ale Americii. 
 
    Odata implementata acesta aplicatie iti poate spune cate locuri exista intr-o parcare si care dintre acestea sunt private. Momentan aplicatia este disponibila doar pentru iPhone iar aceasta poate fi descarcata prin pagina companiei www.parkme.com

    Printre orasele pentru care a fost dezvoltata reteaua necesara de senzori se afla si capital Romaniei, acesta fiind singurul oras din tara cu acest serviciu. Chiar si in Bucuresti singura parcare in care se foloseste acest sistem este cea de la Universitate dezvoltata de primarul Sorin Oprescu.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.