Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Autoritatea Metropolitana de Transport va fi infiintata.
Autoritatea Metropolitana de Transport va fi infiintata.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 01 Septembrie 2011 09:50

A fost infiintata Autoritatea Metropolitana de Transport.Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti a fost aprobata de Guvern si va fi infiintata aflandu-se in subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Autoritatea Metropolitana de Transport va avea atributii de reglementare si coordonare a serviciilor de transport public in capitala si judetul Ilfov.


    Aceasta noua autoritate va fi ordonator tertiar de credite si va fi finantat de catre Bugetul Statului prin bugetul atribuit Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, din venituri proprii ale autoritatii si alte fonduri externe.

    Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Alexandru Nazare, Autoritatea Metropolitana de Transport va fi condusa de un director general numit de catre Ministerul Transporturilor, iar intreaga operatie va contine 80 de persoane provenite din alte institutii publice, cat si din noi angajati.

    Alexandru Nazare a declarat ca : "Acest organism va functiona si a fost gandit in urma unui studiu facut de Ministerul Transporturilor impreuna cu Banca Mondiala din 2006. Discutiile au continuat din primavara cu expertii FMI, CE si BM, astfel incat infiintarea acestei autoritati a aparut si in scrisoarea de intentie".

    Proiectul de finantare a acestei autoritati care se va conduce toate tipurile de transport public a fost anuntat in luna martie de catre Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Aceasta a spus atunci ca prin infiintarea unei Autoritati Metropolitane se va obtine un echilibru intre transportul de suprafata si cel subteran.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.