Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Autostrada Arad Timisoara amanata din nou.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 02 Iulie 2013 10:36

Autostrada Arad TimisoaraConform unui anunt pe pagina oficiala a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, autostrada Arad Timisoara nu este inca finalizata desi ultimul termen de finalizare a fost setat pe data de 30 Iunie.

 

    Pe autostarda Arad Timisoara in stadiul actual se gasesc afla inca lucrari care impun restrictii de viteza de 60 sau 80 de kilometri pe ora in unele segmente de drum.  Ultimul termen de finalizare al acestei portiuni de autostrada era 30 Iunie 2013, acesta dupa multe alte amanri ale lucrarilor.

    In urmatoarea perioada se va lucra pe aceasta portiune de drum la acostamente, montari de parapete si de balustrade pentru viaducte, fapt pentru care vor fi restrictii de viteza de pana la 60 de kilometri pe ora, astfel a anuntat seful Politiei Autostrazi Vest, Teodor Tudur. Acesta a afirmat urmatoarele: "Totusi, trebuie mentionat ca nu se mai lucreaza la partea carosabila, lucrarile de asfaltare care au avut loc recent fiind incheiate".

    Conform unei surse din cadrul consortiului care se ocupa de constructia autostrazii Arad Timisoara, termenul de finalizare din 30 Iunie era doar o estimare care a fost anuntata de CNADNR, continuand in ideea ca receptia lucrarii ar putea avea loc abia in luna Noiembrie.

    Desi inca nu a fost oficial deschisa aceasta autostrada, pana in acest moment au avut loc reparatii la aceasta in diverse randuri.  Reprezentantii CNADNR Timisoara au afirmat ca asfaltul s-a surpat la imbinarile unor podete din cauza apei care s-a inflistrat in substraturi datorita faptului ca nu existau santuri de scurgere pe toata lungimea drumului.

    Autostrada Arad Timisoara are o lungime de 32.25 km iar valoarea lucrarilor de constructie al acestui tronson a ajuns la 482.8 milioane de lei, adica 135.43 de milioane de euro. Autostrada face parte din Coridorul IV Pan-European iar lucrarile de constructie sunt executate de FCC Construccion si Astaldi.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.