Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Autostrada Bucuresti-Constanta nu va fi finalizat nici in 2011.
Autostrada Bucuresti-Constanta nu va fi finalizat nici in 2011.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 09 Martie 2011 11:17
autostrada-constructieProiectul pentru constructia acestei autostrazi a inceput in anii 80’ dar constructiile propriu-zise au fost oprite si pornite de nenumarate ori. Autostrazii au fost fixate date de dare in folsosinta in diferite etape, in 2006, 2007, 2008 cu ultima in 2011.
Din pacate nici in anul acesta nu va fi disponibila aceasta autostrada din diverse motive, cum ar fi studii de fezabilitate prost realizate, neintelegeri cu constructii si lipsa finantarii. Initial constructia acestei autostrazi a fost blocata din cauza finantarii, dar aceasta problema a fost rezolvata prin implicarea Bancii Europene pentru Investitii si Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare in perioada 2006-2007.

A urmat problema de fezabilitate, a caror studii clar eronate sunt evidentiate de intarzierea continua a acestei autostrazi. Vestigiile istorice au stat si ele impotriva terminarii acestei bucati de autostrada dar prin unele plati din partea Ministerului Transporturilor catre unele firme de avocatura au fost evitate si aceste mici incidente.

Din cauza unei intarzieri a amplasamentului pentru constructorul Colas, tronsonul Cernavoda-Medgidia nu va fi dat in folosinta anul acesta. Colas lucreaza la doar 5 din cei 20 km ai tronsonului  pentru ca CNADNR nu a dat raspuns la solicitarea lor referitaore la propunerile tehnice si financiare ale noului plan trasat in urma descoperirilor arheologice din 2009.

Toate acestea inseamna ca cei care vor dori sa mearga la mare anul acesta vor fi nevoiti sa suporte traficul din Cernavoda dupa inchiderea podului peste Dunare care a fost inchis pentru reparatii.

CNADNR a anuntat anul acesta ca va face licitatii pentru studii de pre-fezabilitate si fezabilitate in vederea constructiei celor 33 km de autostrada intre Constanta si Vama Veche. Cand se vor termina toate aceste constructii nu se stie inca.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.