Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Autostrada Bucuresti Ploiesti aproape finalizata.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 25 Iunie 2012 09:48

bucuresti-ploiestiUltimul tronson al autostrazii Bucuresti Ploiesti care urmeaza sa uneasca Centura Bucurestiului cu cea a Ploiestiului se afla pe ultima suta de metri a lucrarilor. Imagini recente cu aceasta autostrada au aparut pe forumul specializat Skyscrapercity.com.


    Conform informatiilor postate pe forum in cea mai mare parte autostrada a fost asfaltata mai putin la Nodul Moara Vlasiei, rampa DJ101 pentru care se pregateau lucrarile de asfaltare.  In urma acestor investigatii se pare ca inaugurarea autostrazii Bucuresti Ploiesti pe data de 30 Iunie 2012 devine din ce in ce mai sigura.

    Aceasta autostrada avea ca termen de finalizare sfarsitul anului trecut dar in timp ce constructorul Spedition UMB a finalizat lucarile pe tronsonul Moara Vlasiei Ploiesti , ceilalti doi constructori, Pa&Co si Euro Construct Trading au intarziat lucrarile.

    La inceputul acestui an, noul termen de finalizare a fost stabilit pentru data de 15 Mai 2012 dar si de aceasta data a intarziat finalizarea lucrarilor. In luna aprilie a acestui an Ministrul Transporturilor Alexandru Nazare a declarat in urma unei vizite pe santierul Autostrazii Bucuresti Ploiesti ca noua data de finalizare a lucrarilor va fi 15 Mai dar aceasta s-a schimbat cu data de 30 Iunie 2012.

    Costul pe kilometru pe tronsonul Moara Vlasiei Ploiesti a costat 7 milioane de euro iar pe tronsonul Bucuresti Moara Vlasiei unde lucrarile au fost contractate de firma italiana Pizzarotti & Tirena Scavi un kilometru a costat 8.2 milioane de euro.

    Autostrada Bucuresti Ploiesti se intinde pe o distanta de 60 de kilometri iar lucrarile la aceasta autostrada au inceput din 2007 iar pana in prezent au costat Bugetul de Stat peste 400 de milioane de euro.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.