Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Autostrada Lugoj Deva va fi construita de firma lui Umbrarescu
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 02 August 2013 10:07

Autostrada-transilvaniaContractul pentru proiectarea si executia lotului 4 al tronsonului de Autostrada Lugoj Deva a fost castigat de Asocierea Technostrade UMB Spedition dupa o perioada de 11 luni de la depunerea ofertelor.

 

                Ambele companii ale asocierii Tehnostrade Spedition UMB sunt detinute de catre Dorinel Umbrarescu, un om de afaceri cu o avere estimata undeva la 500 de milioane de euro.

                Conform anuntului din partea CNADNR din data de 29 Iulie 2013, contractul semnat este pentru constructia unui lot de 22.139 kilometri. Valorea integrala a contractului este de 419.39 milioane de lei fara TVA.

                Pretul cu care a fost contractata asocierea Tchnostrade Spedition UMB de 419.38 milioane de lei este cu 50% mai mic decat pretul estimat initial de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, adica 1.048 miliarde de lei.

                O perioada de mai bine de 9 luni a trecut intre depunerea ofertelor si adjudecarea contractului conform informatiilor de la Ministrul delegat pentru marile proiecte Dan Sova. Dupa ce au fost declarati castigatorii initiali au inceput contestatiile. Astfel proiectul a ajuns la Curtea de Apel care a decis ca UMB Spedition si Tehnostrade va lua contractul.

                Contractul pentru construirea lotului 4 din Autostrada Lugoj Deva a fost atribuit prin licitatie deschisa. Perioada de proiectare din contract este de 6 luni iar perioada de executie a lucrarilor este de 2 ani.

                Perioada de garantie pentru lucrari este de 4 ani din momentul predarii lucrarilor. Contractul a fost finantat in proportie de 85% de catre Uniunea Europeana iar cei 15% ramasi vor fi suportati de catre bugetul de stat.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.